Foto: DELFI.lt
Leģendārais basketbolists Arvīds Sabonis, otrdien atstājot Kauņas Kardioloģijas klīniku, jokojot atzina, ka tuvākajā laikā no patīkamajām lietām varēs nodarboties tikai ar seksu, vēsta "Delfi.lt".

Kauņas klīnikā Saboni ievietoja pirms nedēļas pēc miokarda infarkta. Tagad Lietuvas un visas pasaules basketbola leģendas stāvoklis ir labs un ārsti nolēmuši viņu izrakstīt.

Atstājot Kauņas klīnikas telpas, Sabonis kā allaž bija mundrs un jokoja ar žurnālistiem. Basketbolists atzina, ka tuvāko pusgadu nāksies uzklausīt ārsti ieteikumus un tos ievērot.


"Man tagad teica, ka nedrīkst smēķēt, iedzert, basketbolu spēlēt nedrīkst. No patīkamām lietām paliek tikai sekss. Pārējais jādara uzmanīgi. Teica, ka nedrīkstu celt smagumus, laikam svaru bumbas. Sevi jāsaudzē pusgadu," teica Sabonis.

Sabonis atzina, ka notikušais bija sekas pēdējā laikā lielai spriedzei. "Basketbols jau nav bīstams, vienkārši smags pēdējais mēnesis bija. Vairākas reizes vajadzēja lidot uz Ameriku, mainījās laika joslas, stress. Sākās Eiropas čempionāts, mājās ap pusnakti, agri atkal augšā. Draugi atbrauca, vajadzēja atzīmēt to.... Viss kopā tā sanāca, tādas tās sekas tagad. Ja būtu trenējies, tad varbūt nekas nenotiktu. Taču vēlme uzspēlēt bija liela, mēnesi nebiju spēlējis, nu un "aizspēlējos"."

Sabonis apliecināja, ka veselības problēmas viņu neapstādinās un viņš kandidēs uz Lietuvas Basketbola savienības prezidenta amatu. Sabonis ir vienīgais kandidāts un šajā amatā viņš oktobrī nomainīs Vladu Garastu.

Kauņas klīnikas vadītājs Remīgijs Žaļūns vēlreiz uzsvēra, ka Lietuvas milzim bija pēkšņs miokarda infarkts, taču viņa veselība ir strauji uzlabojusies. Tagad Sabonim būs jāiziet rehabilitācijas kurss.

Atgādinām, ka Sabonis pagājušās otrdienas vakarā pēc treniņa tika nogādāts Kauņas kardioloģijas klīnikā, viņam ārsti konstatēja miokarda infarktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!