Otro sezonu startējot "EuroFloorball Cup" turnīrā, "RTU/Inspecta" florbolisti sasnieguši savu labāko rezultātu starptautiskajā arēnā, ar rezultātu 12:3 sagraujot "Madex Gorale Nowy Targ" komandu no Polijas un iekļūstot turnīra pusfinālā, informē portāls "Florbolaziņas.lv".

Portāls vēsta, ka nu jau divkārtējie Latvijas čempioni šosezon otro reizi piedalās "EuroFloorball Cup" turnīrā, pirms gada Valmierā un Kocēnos četrās spēlēs tiekot pie vienas uzvaras, kas deva sesto vietu astoņu komandu konkurencē. Vienīgā uzvara tika izcīnīta pret dāņu komandu "Team Aarhus" ar rezultātu 12:3.

Šosezon "EuroFloorball Cup" vairs nav spēcīgākais klubu turnīrs, tādēļ rīdzinieki uz Poliju devušies ar pamatotām ambīcijām kļūt par sacensību uzvarētājiem. Par pirmo barjeru kļuva vietējais "Madex Gorale Nowy Targ", kas gan nopietnu pretestību nespēja izrādīt.

Jau pirms šī mača bija skaidrs, ka uzvara spēlē nodrošinās iekļūšanu turnīra pusfinālā, jo pirms tam poļi ar rezultātu 7:14 bija zaudējuši krievu komandai "Nauka".

Arī rīdzinieki jau ar pirmajām sekundēm sāka pretinieka apspēlēšanu, komandas kapteinim Aināram Juškēvičam izceļoties jau 24.sekundē. Skaidrs, ka latvieši visus jautājumus par spēles uzvarētāju gribēja atrisināt jau līdz pirmajam pārtraukumam un patiesībā viss bija skaidrs jau pirmā perioda vidū – 5:0. Ar precīzu metienu no distances vārtus "RTU/inspecta" labā guva arī jaunais Edžus Ceriņš, tādējādi sekmīgi atzīmējot savu debiju šādā līmenī.

Līdz pārtraukumam "RTU/Inspecta" pārsvaru palielināja līdz 7:1, bet pēc otrā perioda latvieši bija priekšā jau ar 11:2. Trešā perioda sākumā poļi realizēja skaitlisko vairākumu, taču beigu rezultātu uzstādīja Oskars Fīrmanis – 12:3. Līdz ar to izdevās atkārtot komandas pārliecinošāko rezultātu Eirokausos.

Līdz ar to "RTU/Inspecta" nodrošinājuši vismaz otro vietu savā apakšgrupā un iekļūšanu pusfinālā. Par uzvaru grupā būs jātiekas ar jau pieminēto krievu komandu. Par labāko spēlētāju Latvijas čempionvienībā tika atzīts Ainārs Juškēvičs, kurš guva divus vārtus un izdarīja divas piespēles. Tādas pašas sekmes arī Atim Blindam, bet Oskars Fīrmanis guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

"RTU/Inspecta" – "Madex Gorale Nowy Targ" 12:3 (7:1, 4:1, 1:1)
Ainārs Juškēvičs (2+2), Atis Blinds (2+2), Oskars Fīrmanis (1+3), Edžus Ceriņš (2+0), Kristiāns Lisovskis (2+0), Ivo Preiss (1+1), Toms Dāle (1+1), Edžus Bunka (1+1), Oskars Balodis (0+1), Normunds Rams (0+1)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!