Ne bez grūtībām "RTU/Inspecta" komandai piektdien izdevās kļūt par savas apakšgrupas uzvarētājiem "EuroFloorball Cup" turnīrā, izšķirošajā mačā ar 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) pieveicot krievu komandu "Nauka", informē portāls "Florbolaziņas.lv".

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioniem vieta finālturnīrā bija nodrošināta uzreiz, savukārt Krievijas komanda "SFK Nauka" turnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju. Finālturnīrā labākas sekmes sākotnēji bija latviešiem, kas poļu komandu "Gorale" uzvarēja ar 11:1, kamēr "Nauka" ar 14:7.

Izšķirošajā spēlē par uzvaru apakšgrupā rīdzinieki saņēma šoku jau mača pašā sākumā, kad pirmajā minūtē izcēlās "Nauka" komandas līderis Aleksandrs Taldonovs, bet pēc pusotras minūtes Gļebs Lapovs pārsvaru dubultoja. Tomēr pretinieks drīz nopelnīja noraidījumus, kurus izmantoja Kristiāns Lisovskis un Atis Blinds. Tas pārtraukumā ļāva doties pie neizšķirta 2:2 rezultāta.

Pēc pārtraukuma jau latviešiem vajadzēja vien 38 sekundes, lai Ainārs Juškēvičs panāktu 3:2 savas komandas labā. Savukārt trešās trešdaļas vidū Juškēvičs bija precīzs vēlreiz, sasniedzot beigu rezultātu – 4:2.

Līdz ar to "RTU/Inspecta" kļuva par savas apakšgrupas uzvarētājiem un pusfinālā tiksies ar dāņu komandu "Rodovre FC", kas izslēgšanas turnīrā iekļuva dramatiskā kārtā. Dāņi vispirms cīnījās neizšķirti 2:2 ar spāņu "CUF Leganes", bet pēc tam ar 5:8 piekāpās igauņu SK "Augur". Lai iekļūtu pusfinālā, dāņiem bija jācer, ka arī spāņi zaudēs ar vismaz triju vārtu starpību, taču vēl 48.minūtē spāņi bija priekšā ar 4:3. Igauņi pēdējā periodā sasparojās un pēdējā minūtē Rolands Songiseps panāca 7:4 igauņu labā. Par to vispriecīgākie noteikti bija dāņi, kas tādā veidā ieņēma grupā otro vietu, iekļūstot pusfinālā.

"RTU/Inspecta" un Ŗodovre FC" sestdien pusfināla maču aizvadīs 18:15, bet otrajā pusfinālā krievu "Nauka" sacentīsies ar igauņu SK "Augur". Šī spēle sāksies pulksten 21:00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!