Foto: F64
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) skaistu uzvaru pēdējā mājas spēlē pirms ilgstošas izbraukuma sērijas svētdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica Maskavas "Spartak".

Otrā perioda sākumā pusotras minūtes laikā vārtus guva Mārtiņš Karsums un Jānis Sprukts, bet tad otrās trešdaļas devītajā minūtē Juris Upitis panāca jau 3:0 rīdzinieku labā.

Pēdējās trešdaļas septītajā minūtē Sprukts guva savus otros vārtus mačā, bet "Spartak" labā vienīgos vārtus pēc divām minūtēm guva Romāns Ļudučins.


Pirms spēles

Šīs dienas mačam "Dinamo" treneri atkal pieteiks septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Pēc pleca savainojuma sadziedēšanas atkal varēs spēlēt uzbrucējs Džeimijs Lundmarks, bet malā paliks Juris Štāls. Svētdien vēl nespēlēs arī aizsargs Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Aleksandrs Ņiživijs.

Pirmais periods

Spēle iesākās ar "Dinamo" uzbrukumiem, bet pirmais metiens bija neprecīzs un otro tvēra "Spartak" komandas vārtsargs Daniils Kudļajevs. Arī turpinājumā bīstamāk uzbruka mājinieki, taču vārti gūti netika. Piektajā minūtē par skaitliskā sastāva pārkāpumu divu minūšu noraidījumu saņēma Maskavas komanda, taču tieši mazākumā maskavieši devās uzbrukumā un bīstamu metienu pa vārtiem izdarīja bijušais "Dinamo" spēlētājs Marsels Hosa, bet ripa vārtos neielidoja. Pēc šīm epizodēm Latvijas komandai izdevās nostāties uzbrukuma zonā un kombinēt uzbrukumus, taču nesekmīgi un pirmais vairākums palika neizmantots.

Nākamajās minūtēs neliels pārsvars piederēja "Dinamo" komandai, kamēr "Spartak" atbildēja ar pretuzbrukumiem un spēlē nācās iesaistīties arī Rīgas komandas vārtsargam Krisam Holtam, kurš tvēra metienus. Spēles gaita jau bija izlīdzinājusies un vienībām turpinājumā joprojām neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, bet 14.minūtē Džeimijs Lundmarks pārkāpa noteikumus un uz divām minūtēm atstāja "Dinamo" komandu mazākumā. Mazākumā mājinieki spēlēja veiksmīgi, neļaujot Krievijas komandai veidot reālas vārtu gūšanas iespējas. Pēdējās minūtēs nelielu ofensīvu izveidoja rīdzinieku, bet pēc tās vēl vienu noraidījumu nopelnīja Lundmarks. Jau pašā vairākuma sākumā "Spartak" izspēlēja kombināciju gandrīz līdz tukšiem vārtiem, taču Oļegs Gubins netrāpīja pa ripu. Atlikušajās sekundēs rezultāts palika 0:0.

Otrais periods

"Dinamo" otro trešdaļu iesāka mazākumā, taču, pateicoties Holta veiksmīgajai spēlei, vārti palika neskati. Pēc vairākuma "Spartak" komanda turpināja aktīvi izdarīt metienus pa vārtiem, bet tūlīt uzbrukumā devās rīdzinieki un pēc Mārtiņa Karsuma metiena, kas acīmredzami bija piespēle gar vārtiem, ripa ieslīdēja Kudļajeva sargātajos vārtos. Lai panāktu jau 2:0, "Dinamo" vajadzēja pusotru minūti- pēc Miķeļa Rēdliha uzmetiena ripas lidojuma virzienu mainīja Jānis Sprukts.

Turpinājumā Rīgas komandai bija iespēja spēlēt vairākumā, taču tajā neko bīstamu izveidot neizdevās un rezultāts nemainījās, tomēr neilgi pēc vairākuma devītajā minūtē pēc teicamas Ginta Meijas piespēles precīzs bija Juris Upītis, panākot 3:0. "Spartak" komandai uzbrukumā pagalam neveicās, kamēr "Dinamo" uzbrukumus veidoja vienu pēc otra, taču spēles 37.minūtē Kristaps Sotinieks pārkāpa noteikumus un atstāja savu komandu mazākumā. Tajā rīdziniekiem klājās grūti, taču viņi ar kopējiem spēkiem spēja savus vārtus atstāt neskartus un pirms pēdējās trešdaļas mājinieki bija pārliecinošā vadībā.

Trešais periods

Mača trešā trešdaļa iesākās līdzīgā cīņā, bet otrajā minūtē bīstamu uzbrukumu izspēlēja "Dinamo", tomēr vārtus gūt neizdevās, taču nopelnīt vairākumu gan. Vairākumā mājinieki izveidoja vairākus bīstamus vārtu gūšanas momentus, bet tā noslēdzošajā fāzē ripu neizdevās ievirzīt vārtos. Trešdaļas septītajā minūtē pēc pozicionālas izspēles, kurā piespēles izdarīja Miķelis un Krišjānis Rēdlihi, savus otros un komandas ceturtos vārtus guva Sprukts, praktiski nodrošinot savai komandai uzvaru šajā mačā.

Tomēr "Spartak" nenolaida rokas un divas minūtes vēlāk vienus vārtus atguva, kad pēc neprecīzas "Dinamo" spēles savā laukuma zonā, ar vārtu guvumu izcēlās Romāns Ļudučins, panākot 1:4. Mača turpmākajās minūtēs abas komandas ripu kontrolēja līdzīgi, izdarot arī metienus pa pretinieku vārtiem, tomēr abi vārtsargi šos metienus atsita un rezultāts nemainījās. Nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām Maskavas komandas hokejists Stefans Ružička pārkāpa noteikumus un devās uz noraidīto soliņa. Spēlējot vairākumā, "Dinamo" veiksmīgi saspēlējās uzbrukuma zonā, taču ar rezultatīvu metienu tas nenoslēdzās. Minūti pirms spēles beigām Miķelis Rēdlihs un Denis Bodrovs nopelnīja abpusējo noraidījumu, bet spēles gaitu tas neietekmēja un rīdzinieki svinēja uzvaru ar 4:1.

Tagad rīdzinieki dosies garā izbraukumā - pēc piecām spēlēm viesos "Dinamo" savā laukumā nākamo maču aizvadīs tikai 5.decembrī.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #66 Ainārs Podziņš - #32 Jakub Sindel - #47 Mārtiņš Cipulis, #95 Juris Upītis - #73 Niclas Lucenius - #87 Gints Meija.

Maskavas "Spartak" sastāvs:

Vārtsargi: #30 Kudlajev (#50 Jahin).
Aizsargi: #7 Baranka - #23 Mamkin, #33 Bodrov - #3 Budkin, #61 Benoit - #57 Višņevskij, #77 Piganovič.
Uzbrucēji: #14 Ružička - #22 Gubin - #88 Ļudučin, #81 Hossa - #36 Berdņikov - #78 Komaristij, #12 Nikoncev - #71 Zavaruhin - #21 Juņkov, #69 Deņežkin - #17 Voroņin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!