Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Māris Bičevskis sev atvēlētājā laikā pret Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu nospēlējis normāli, uzskata pats hokejists.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 1:0.

20 gadus vecais Bičevskis savā debijas spēlē KHL laukumā pavadīja deviņas minūtes un 55 sekundes, izdarot trīs metienus pa vārtiem un uzvarot trijos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās. Viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Domāju, ka sev atvēlētajā laikā nospēlēju normāli un lielas kļūdas nepieļāvu, turklāt mūsu maiņa varēja pat iemest, kad izdevība bija Jurim Štālam," pastāstīja Bičevskis. "Maiņas partneri ļoti palīdzēja iejusties komandā."

Šosezon Bičevskis ir viens no Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlējošās komandas "Rīga" līderiem. Līdz šim 30 aizvadītajās MHL spēlēs viņš guvis sešus vārtus un izpildījis desmit rezultatīvas piespēles.

"KHL nav nekas pārdabisks un neaizsniedzams - galvenais strādāt un tiekties uz to. Cerams, ka man būs vēl nākamās spēles un arī gūšu vārtus līgā," atzina Bičevskis.


Runājot par to, ka cits jaunais uzbrucējs Juris Upītis, kurš Rīgas "Dinamo" sastāvā šosezon deviņās spēlēs pamanījies gūt trīs vārtus, tika nosūtīts uz "Rīgu", bet Bičevskis palicis, uzbrucējs atzina, ka ar "Dinamo" vadību nav runājis.

"Vienīgi "Rīgas" galvenais treneris Leonīds Tambijevs pasmējās, ka mani nedodot atpakaļ. Nevaru prognozēt, kā man veiksies un cik ilgi palikšu "Dinamo", bet katru dienu strādāšu un centīšos izmantot katru doto iespēju," teica Bičevskis.

Bičevskis arī tagad seko "Rīgas" komandas spēlēm MHL turnīrā. "Mūsu vislielākā problēma sezonas pirmajā pusē bija, ka pietrūkst gūto vārtu - vienkārši nevarējām iemest un bez tiem grūti uzvarēt. Tomēr tagad spēlei vajadzētu aiziet un izslēgšanas spēļu zonā jānoturas. Jā, trešā vieta divīzijā ir tālu, bet arī ceturtā dod vietu izslēgšanas spēlēs. Par to pašlaik cīnās 3-4 komandas, un katra spēle ir gandrīz kā pēdējā," par "Rīgas" sniegumu izteicās Bičevskis.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" šobrīd ar 55 punktiem 40 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 38 spēlēs pašlaik ieņem septīto vietu KHL Rietumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!