Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pēc jaunā gada vēl nav spējusi atrast savu spēli, pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas pirmajā mačā atzina Latvijas kluba galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, trešdien notikušajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 81:91 (20:21, 10:27, 21:26, 30:17) samērā pārliecinoši zaudēja Čehijas čempionvienībai Nimburkas CEZ.

"Pretinieki šodien bija ātrāki, spēcīgāki un pārliecinātāki par sevi. Likās, ka viņi spēlē mājās nevis mēs," pēc mača izteicās Butauts. "Ir tikai normāli, ka pēdējās minūtēs pie tik liela pārsvara atspēlējas. Mums izdevās atspēlēties līdz desmit punktiem, bet tas neparāda spēku samēru."

"Tomēr nekas vēl nav beidzies, jo šī bija tikai pirmā spēle. Centīsimies uzlabot savu sniegumu un atgriezties uz uzvaru ceļa. Pēc jaunā gada nevaram atrast savu spēli - līdz tam spēlējām ļoti labi, bet pagaidām slikti," atzina Butauts.

Aizvadītā mača otrajā puslaikā "VEF Rīga" komandai rokas savainojuma dēļ nepalīdzēja kapteinis Kristaps Janičenoks.

"Janičenokam varētu būt nopietna trauma, visticamāk, lūzums, bet precīzāk pagaidām nevaru pateikt," atzina Butauts.

Šajā mačā "VEF Rīga" komandā debitēja jaunie amerikāņu leģionāri uzbrucējs Brendons Boudrijs un aizsargs Moriss Beilijs. Kā ziņots, ar Beiliju līgums parakstīts līdz šīs sezonas beigām, bet Boudrijs sākotnēji pievienojies uz divu nedēļu pārbaudes laiku, lai pastiprinātu trešā-ceturtā numura pozīciju.

Aizvadītajā cīņā Beilijs un Boudrijs guva pa pieciem punktiem.

"Par jaunajiem pagaidām grūti izteikt secinājumus. Beilijs ir gudrs un prata šodien daudz palīdzēt. Savukārt Boudrijs ir jauns un viņam ir daudz enerģijas, bet pagaidām grūti ko pateikt," par abiem leģionāriem izteicās "VEF Rīga" galvenais treneris.

"Spēlei gatavojāmies nopietni un zinājām visas viņu stiprās puses, taču nezinu, kādu iemeslu dēļ neizpildījām, ko vajag," izteicās "VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns. "Neapturējām spēlētājus, kas viņiem meta iekšā, centāmies spēlēt ātri uzbrukumā un cīnījāmies, bet tas mums nepalīdzēja. Vienīgais pluss, ka spējām tikt no -25 līdz mīnus desmit, jo varbūt tas palīdzēs noslēgumā."

"Pēc spēles uz karstām oglēm treneri neko neteica. Galvenais - aizmirst šo maču," teica Bertāns.

"Beilijam un Boudrijam otrdien bija pirmie treniņi, tāpēc viņi zināja tikai pašas elementārākās sadarbības. Tagad mums ir nedēļa laika un palīdzēsim viņiem iespēlēties," piebilda Bertāns.

"Bija smaga spēle. Trīs ceturtdaļas lieliski nospēlējām aizsardzībā, bet ceturtajā atslābinājāmies, kā nedrīkstēja darīt," spēles gaitu atcerējās CEZ komandas uzbrucējs Lemeins Vilsons. "Mums no šī jāmācās, lai koncentrētos visas 40 minūtes, jo "Top 16" turnīrā nav vāju komandu."

Tikmēr CEZ vienības galvenais treneris Ronens Ginzburgs izteicās, ka viņa vadītā komanda spēlēja pret labu klubu.

""VEF Rīga" komanda kļuvusi labāka nekā pagājušajā sezonā. Jau no sākuma kontrolējām spēli 32-33 minūtes. Beigās nespēlējām tik labi un sākām jau spēlēt par nākamo maču, jo spēlējam ik pēc divām dienām, tomēr kopumā nocīnījāmies labi aizsardzībā. Svarīgi bija uzvarēt izbraukumā, lai labi sāktu "Top 16" sacensības," izteicās Ginzburgs.

Kā ziņots, pirmajā I grupas spēlē otrdien Latvijas basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Spānijas komanda "Valencia Basket" ar 69:63 izbraukumā pieveica Francijas vienību "Gravelines".

Nākamajā mačā pēc nedēļas "VEF Rīga" viesosies Valensijā, kur tiksies ar Kuksika klubu.

Četras komandas divu apļu turnīru izspēlēs līdz 28.februārim.

Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!