Foto: Publicitātes foto

Liepājas Olimpiskajā centrā otrdien norisinājās Latvijas novadu sporta pārstāvju sanāksme, kuras laikā dalībnieki iepazinās ar Olimpiādes sacensību programmu, pārrunāja dažādus organizatoriskus jautājumus, kā arī devās apskatīties sacensību norises vietas. Preses konferences laikā klātesošajiem tika prezentēts Latvijas III Olimpiādes logo un talismans – Lauva.

"Vēlos apsveikt liepājniekus ar iespēju rīkot šāda mēroga sporta pasākumu. Liepājā šobrīd ir ļoti laba sporta infrastruktūra un man ir prieks, ka Liepājas pilsētas Dome un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar valsti ir spējusi sakārtot arī sporta bāžu jautājumu. Izsaku atzinību Liepājai par organizatorisko darbu", uzsvēra LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Vēlreiz vēlos sveikt Latvijas Olimpisko komiteju 90 gadu jubilejā un man ir patiess prieks tikai vienu dienu pēc jubilejas LOK vadību redzēt šeit Liepājā. Liepājai tas ir liels gods organizēt tik vērienīgu sporta pasākumu. Šodien šeit ir 57 pašvaldību sporta dzīves vadītāji, ar kuriem šīs dienas sanāksmes laikā mēs pārrunājām dažādus organizatoriskos jautājumus, t.sk. arī par naktsmītnēm un ēdināšanu. Ņemot vērā, ka Liepājā Olimpiādes laikā norisināsies arī festivāls "Summer Sound" un pilsētā ieradīsies ļoti daudz viesu no citām Latvijas pašvaldībām, kā arī tūristi no ārvalstīm, šos jautājumus plānojam ļoti nopietni", atzina Liepājas mērs un Latvijas III Olimpiādes rīcības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Sesks.


Preses konferences noslēguma daļā Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš prezentēja Latvijas III Olimpiādes logo. Logo attēlots dzintara gabals ar Liepājas pilsētas ģerboni. "Liepāja daudziem asociējas ar festivālu "Liepājas Dzintars", mums ir lielākais dzintara pulkstenis Latvijā, mēs plānojam būvēt koncertzāli "Lielais Dzintars" un šis būs mūsu sportiskais dzintars", pastāstīja A. Lagzdiņš. Olimpiādes logo ikviens pašvaldības pārstāvis varēs lejupielādēt sacensību mājas lapā.

Savukārt, Olimpiādes talismans – Lauva, kurš šodien ar sevi iepazīstināja, joprojām ir bez vārda, tādēļ Liepājas mērs Uldis Sesks aicināja balsot par piemērotāko Lauvas vārdu mājas lapā www.liepaja.lv. Atgādinām, ka balsot iespējams vēl tikai līdz 26. aprīlim.

Latvijas III Olimpiādes galvenais tiesnesis Andris Lupiks atgādināja, ka Olimpiādes programmā iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi un tiks izcīnīti 228 medaļu komplekti. Latvijas III Olimpiādē piedalīties aicinātas visas pašvaldības. Pieteikties Olimpiādei iespējams līdz 15. jūnijam. Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijas notiks Liepājas stadionā "Daugava". Olimpiādes atklāšanas ceremonijas gājiena sākums būs 6. jūlijā plkst. 21.00. Par stāšanas vietām gājienam un laiku komandas tiks informētas atsevišķi. Latvijas III Olimpiādes atklāšanas ceremonija tiks pārraidīta LTV1 kanālā. Noslēguma ceremonijas sākums būs 8. jūlijā plkst. 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!