Foto: F64

Latvijas hokeja valstsvienības treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam, piektdien pievienojies aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jerofejevs piektdien jau aizvadīja treniņu uz ledus.

Jerofejevs šajā sezonā kļuva par Slovākijas čempionu, palīdzot viņa pārstāvētajai Bratislavas “Slovan” vienībai ar 4-3 pārspēt “Košice” komandu.

Pirms šīs sezonas 28 gadus vecais Jerofejevs uz pārbaudes laiku pievienojās Zviedrijas augstākās hokeja līgas "Elitserien" klubam "Timra", tomēr tā laikā pagājušā gada septembrī guva ceļgala krustenisko saišu traumu. Pagājušā gada nogalē Latvijas aizsargs kļuva par "Slovan" hokejistu.

"Slovan" komanda oficiāli pieteikusies dalībai Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kurā vēlas spēlēt jau no nākamās sezonas.

Sestdien Latvijas izlases treneru rīcībā būs aizsargs Georgijs Pujacs, kura pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, sērijā piekāpjoties ar 3-4.

Savukārt uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā Otavas "Senators" komanda ceturtdien izstājās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas, Latvijā ieradīsies svētdien vai pirmdien. Netiek izslēgts, ka viņš dosies laukumā jau kādā no pārbaudes spēlēm ar Franciju, kas notiks nākamās nedēļas sākumā.

Tikmēr no Latvijas izlases atskaitīts uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš nav spējis atkopties no savainojuma.

Pagaidām tiek izskatīta iespēja, ka Latvijas valstsvienība pasaules čempionātam pieteiks nepilnu sastāvu, lai atstātu vietu aizsargiem Oskaram Bārtulim un Artūram Kuldam, kuriem vēl turpinās sezona Ziemeļamerikā.

Vēl izlasei tuvākajā laikā varētu pievienoties vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš ceturtdien palīdzēja Kazahstānas komandai Atirau "Beibaris" triumfēt vietējā čempionātā.

Kā ziņots, pirmdien izlasei pievienojās uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pagājušā nedēļā kļuva par Šveices čempionu, kā arī iepriekš savainotie uzbrucēji Māris Bičevskis, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis un Roberts Jekimovs, kamēr otrdien valstsvienības rindas papildināja Dānijas vicečempions vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Pagājušā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējās divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, sacenšoties ar Krievijas izlasi, kurās tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izcīnīta uzvara ar 1:0.

Kā ziņots, iespējams, jau kādā no šiem mačiem Latvijas izlases sastāvā laukumā būtu devies aizsargs Oskars Bārtulis, kurš ceturtdien ieradās Latvijā. Tomēr viņu negaidīti izsauca uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Filadelfijas "Flyers", un piektdienas rītā sportists atgriezās ASV.

Šajā pavasarī Latvijas izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt Māris Jass, Toms Hartmanis, Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš un arī Jēkabs Rēdlihs. Tāpat izlasei nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Raitis Ivanāns.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Kā ziņots, pirms mačiem ar Krieviju iepriekšējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, spēlējot bez vairākiem līderiem, izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!