Foto: F64

Latvijas hokeja izlase savā otrajā pasaules čempionāta spēlē pret Vāciju nodemonstrējusi izcilu komandas un spēles garu, kāda dēļ valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans savu karjeru izvēlējies saistīt tieši ar hokeju.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pieveica Vācijas valstsvienību.

"Spēlētājiem pēc spēles teicu, ka šajā sporta veidā esmu dēļ tā izteiktā sacensību un spēles gara, kuru mana komanda šoreiz nodemonstrēja visā pilnībā," pēc cīņas izcēla Nolans. "Lai arī otrajā trešdaļā mums daudz kas nesanāca, trešajā daudzi spēlētāji, it īpaši Miķelis Rēdlihs un Kaspars Daugaviņš, jūtami uzlaboja savu sniegumu un kopējā spēle atkal sāka izdoties."


"Par otrās trešdaļas iznākumu, kad nenosargājām divu vārtu pārsvaru, uzslavas pienākas vāciešiem, kuri devās spēcīgos uzbrukumos. Viņi ļoti smagi strādāja, kas ir attiecināms uz visu šo spēli," uzskata treneris.

"Ar veiktajām izmaiņām sastāvā esmu apmierināts. It īpaši iepriecināja Ronalds Ķēniņš, kuram neizdevās pēdējā pārbaudes spēle. Tomēr fakts, ka viņš ir Šveices čempions, tāpat vien nepazūd. Viņa sniegums šoreiz bija patiešām iedvesmojošs," izcēla Nolans. "Spēles beigās sūtīju Ķēniņu laukumā tieši tāpēc, ka viņš ir nacionālais čempions. Šādi spēlētāji zina, ko darīt pēdējās desmit minūtēs. Tāpat Georgijs Pujacs, kurš mača beigās nospēlēja teicami."

Izlases galvenais treneris pašlaik nav iepazinies ar savu nākamo pretinieku itāļu spēli.

Tikmēr Vācijas valstsvienības galvenais treneris Jakobs Kolikers neskopojās ar uzslavām, kas adresētas gan Latvijas izlasei, gan saviem padotajiem.

"Mēs gaidījām, ka laukumā pret mums dosies ļoti spēcīgs pretinieks, kurš to pierādīja un aizvadīja izcilu maču. Nepratām spēlē īsti iejusties, taču vēlāk atguvāmies un ar ļoti smagu darbu atspēlējām divus zaudētos vārtus," izteicās Kolikers. "Diemžēl trešajā trešdaļā zaudējām spēli, jo pārāk bieži devāmies uz noraidīto soliņu. Tomēr par savu spēlētāju sniegumu esmu lepns."

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Latvijas un Vācijas izlasēm Stokholmā spēlē arī Čehija, Zviedrija, Itālija, Krievija, Dānija un Norvēģija.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!