Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ir pelnījusi uzslavas par nodemonstrēto sniegumu pasaules čempionāta mačā pret Čehijas valstsvienību un cīņas gaitā parādīto drosmi, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase ceturtajā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) ceturtdien piekāpās Čehijas valstsvienībai.

"Komandas izpildījums man patika visas spēles garumā. Rezultātu izšķīra mums mazliet neveiksmīga situācija, kad pretinieks izmantoja savu lielo pieredzi un prata aizlavīties aiz mūsu pēdējā aizsarga [Kristapa Sotnieka]," pēc cīņas izteicās Nolans. "Tādas lietas notiek, taču, ja mums ir lemts zaudēt, šis ir labākais veids, kā piedzīvot zaudējumu."


"Nedomāju, ka čehiem trešajā trešdaļā bija vairāk spēka. Šajā komandā tomēr ir ļoti daudz Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju, tāpēc Latvijas vienība ir pelnījusi uzslavas par parādīto sniegumu," piebilda treneris.

"Jau pirmajā trešdaļā sapratām, ka čehi pret mums spēlēs agresīvi. Mums bija jāatbild ar to pašu, ko komanda paveica lieliski. Tieši tāpēc ar rezultātu nevaru būt apmierināts, bet ar parādīto spēli gan," izcēla Nolans. "Lai arī izšķirošos vārtus zaudējām mazākumā, tiesnesim neko nevaru pārmest. Mums šķita, ka pāris situācijās tiesnesis mazliet pažēloja pretiniekus, tomēr tāds ir soģa redzējums."

Individuāli Nolans aizvadītajā mačā izcēla Juri Štālu, Kasparu Saulieti un Kobu Jasu.

Tikmēr Čehijas hokeja izlases galvenais treneris Aloizs Hadamčiks atzina, ka spēles iznākums izšķīrās tikai trešajā trešdaļā, tomēr izcēla, ka Latvijas komandu bija labi izpētījis, īpaši slavējot spēlētāju slidotprasmi.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!