Foto: F64
Pasaules hokeja čempionātā otrdien pēc grupu turnīra beigām kļuva zināmi visi ceturtdaļfināla pāri, bet Latvijas izlase turnīru noslēdza desmitajā vietā.

Latvija pēc trešā "sausā" zaudējuma 0:4 pret Zviedriju ar sešiem punktiem Stokholmas grupas turnīru pabeidza piektajā vietā. Piektajā vietā Helsinku grupā, bet ar deviņiem punktiem bija Francija, kas tādējādi ieņēma devīto vietu kopvērtējumā.

Vēl čempionātā 11.vietu ieņēma Šveice, 12.vietu – Vācija, 13.vietu – Dānija, 14.vietu – Baltkrievija, bet Kazahstāna un Itālija atstās spēcīgāko divīziju. Nākamgad šo divu izlašu vietā Stokholmā un Helsinkos spēlēs Austrija un Slovēnija.

Tāpat Latvijas izlase sev ir nodrošinājusi 11.vietu pasaules rangā pēc šī gada pasaules čempionāta, līdz ar to arī tiesības rīkot vienu no 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Olimpiskajām spēlēm kvalificējas deviņas labākās komandas rangā, bet trīs nākamās savās mājās varēs rīkot kvalifikācijas turnīrus un cīnīties par vēl trīs ceļazīmēm.

Pēc grupu turnīra Stokholmā un Helsinkos zināmi ceturtdaļfināla pāru un nākamo spēļu grafiki. Ceturtdien, 17.maijā, Helsinkos pulksten 13:00 cīņu uzsāks Kanāda un Slovākija, bet pulksten 18:30 – ASV un Somija. Savukārt Stokholmā pulksten 15:45 spēlēs Krievija – Norvēģija, bet 21:15 – mājiniece Zviedrija tiksies ar Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!