Foto: Reuters/Scanpix
Prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 16.posmā otrdien pie uzvaras tika spānis Hons Isagirre no "Euskaltel-Euskadi" komandas.

Isagirre atradās desmit riteņbraucēju atrāvienā un distanci noslēdzošajā kalnā aizbēga no pārējiem sportistiem.

174 kilometrus garās distances noslēgumā tuvākie Isagirres sekotāji bija itālis Alesandro de Marči ("Androni Giocattoli") un Stefs Klementss ("Rabobank") no Nīderlandes, kuri atpalika par 16 sekundēm.

Savukārt lielā grupa no bēgļiem atpalika par gandrīz deviņām minūtēm.

23 gadus vecais Isagirre tikai pagājušajā gadā kļuva par profesionāli un šī viņam bija otrā uzvara karjerā.

Lielajā grupā finišēja arī kopvērtējuma līderpozīcijā esošais spānis Hoakims Rodrigess ("Katjuša").

Savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Katjuša" komandas šajā kalnainajā etapā finišu sasniedza 104.pozīcijā, distanci noslēdzot grupā, kas uzvarētājam zaudējot 12 minūtes un astoņas sekundes.

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem Rodrigess joprojām par 30 sekundēm apsteidz kanādietis Raiders Hesdžedāls ("Garmin-Barracuda"), bet trešo vietu joprojām ieņem slavenais itālis Ivans Baso ("Liquigas-Cannondale"), kurš zaudē minūti un 22 sekundes.

Smukulis kopvērtējumā atkrita uz 96.pozīciju, savam komandas biedram zaudējot stundu, 40 minūtes un 11 sekundes. Tikmēr jauno braucēju vērtējumā Smukulis pašlaik atrodas 22.vietā starp 51 sportistu.

Sacensības noslēgsies svētdien Milānā.

Līdz šim "Giro d'Italia" neviens Latvijas sportists nebija braucis kopš 2008.gada, kad Raivis Belohvoščiks tika izslēgts 16.posmā, jo neiekļāvās laika limitā. Savukārt gadu pirms tam Belohvoščiks šajā velobraucienā izcīnīja 117.vietu.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem prestižākajās tūrēs startēja vienīgi Aleksejs Saramotins, kurš piedalījās "Vuelta Espana" sacensībās, noslēguma kopvērtējumā ieņemot 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Kā ziņots, Smukulis pērn pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "HTC-Highroad", taču ASV bāzētā vienība tā arī neprata atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc tā tika izformēta.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt aizpagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Jau vēstīts, ka pagājušā gada "Giro d'Italia" sacensībās otro reizi karjerā uzvarēja slavenais spāņu riteņbraucējs Alverto Kontadors, tomēr pēc divu gadu diskvalifikācijas piespriešanas par dopinga lietošanu viņam šis tituls tika atņemts.

Pēc Kontadoram piespriestās diskvalifikācijas pagājušā gada "Giro d'Italia" kopvērtējuma uzvarētāja gods tika itālim Mikēlem Skarponi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!