Foto: AFP/Scanpix
Zaudējumu Šveices čempionāta pēdējās kārtas spēlē trešdien piedzīvoja Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda, kas ar rezultātu 1:3 (1:1) savā laukumā piekāpās "Luzern" vienībai.

Vēl līdz 80.minūtei rezultāts bija neizšķirts 1:1, tomēr pēc tam "Sion" komandai tika noraidīts šoreiz vietu vārtos ieņēmušais Kevins Fikentšers. Tā kā "Sion" jau visas trīs atļautās maiņas bija veikusi, rezervē palikušais Vaņins vairs laukumā nevarēja doties, vārtos stājās kāds laukuma spēlētājs un atlikušajā laikā mājinieki ielaida divus vārtus.

Turklāt pēdējās minūtēs "Sion" spēlēja deviņu futbolistu sastāvā, jo traumu guva Vulnets Baša.

Pēdējās septiņās Šveices čempionāta spēlēs "Sion" izcīnīja vienu uzvaru, divreiz spēlēja neizšķirti un piedzīvoja četrus zaudējumus.

Jau pirms pēdējā mača "Sion" bija zaudējusi cerības pakāpties augstāk par pēdējo vietu kopvērtējumā.

Sezonas noslēgumā "Sion" tika pie 17 punktiem 34 spēlēs.

Kā ziņots, pēc pirmajiem diviem apļiem "Sion" komanda kopvērtējumā atradās augstajā trešajā vietā, tomēr pagājušā gada decembrī tai tika atņemti 36 punkti čempionāta kopvērtējumā par nepieteiktu spēlētāju došanos laukumā.

"Sion" atkrita uz pārliecinošu pēdējo vietu, tomēr komandai ir izredzes saglabāt vietu Šveices augstākajā līgā arī nākamajā sezonā, jo vēl viena skandāla dēļ licenci zaudēja un bankrotēja Neišatelas "Xamax" komanda, kuras īpašnieks bija čečenu biznesmenis Bulats Čagajevs.

Šveices augstākās līgas čempionātu līdz ar to turpina deviņas komandas, bet devītās vietas īpašniecei saskaņā ar reglamentu pēc sezonas jāaizvada pārspēles ar valsts otrās līgas otru spēcīgāko komandu.

Līdz ar to sestdien un pirmdien "Sion" sagaida spēkošanās ar "Aarau" vienību.

Ja "Sion" komandai nebūtu atņemti punkti, tā sezonu noslēgtu ar 53 punktiem, kas kopvērtējumā dotu trešo vietu.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī "Sion" piedzīvoja zaudējumu Šveices kausa izcīņas pusfinālā, zaudējot pēdējās cerības nākamajā sezonā piedalīties Eirokausu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!