Foto: F64

Pekinas olimpisko spēļu čempionam, BMX braucējam Mārim Štrombergam sestdien Birmingemā neizdevās izcīnīt kādu no medaļām 2012.gada pasaules čempionātā.

Finālā Štrombergs labi paņēma startu, taču pirmajā pagriezienā konkurenti viņam "nogrieza ceļu" un viņš atkrita uz trešo pozīciju, bet nākamajā pagriezienā zaudēja vēl pozīcijas. Pēdējā pagriezienā viens no fināla dalībniekiem krita, kritienā līdzi paņemot vēl dažus sportistus, arī Štrombergu. Latvijas sportists finiša līniju šķērsoja pēdējais, bet oficiālā protokolā viņam ir piešķirta diskvalifikācija.

Pirms tam ceturtdaļfinālā Štrombergs ļoti pārliecinoši no pirmajiem metriem ieguva vadību un finišēja pirmais, bet pusfinālā bija trešais.

Par pasaules čempionu elites grupā kļuva austrālietis Sems Vilabijs.

Vēl elites grupā Toms Mankus ceturtdaļfinālā savā braucienā bija ceturtais un neiekļuva pusfinālā. Savukārt Edžus Treimanis ceturtdaļfinālā savā braucienā iekļuva kritiena burzmā un palika ārpus četrinieka, kas iekļuva pusfinālā.

Sievietēm elitē ļoti sekmīgi startēja Sandra Aleksejeva, kura ceturtdaļfinālā izmantoja pretinieču neveiksmes un iekļuva pusfinālā. Diemžēl, pusfinālā Latvijas sportiste pēc konkurentes kritiena piedzīvoja kritienu, palika trasē guļot un nefinišēja.

Junioriem nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās pārvarēt ceturtdaļfinālu. Elvis Puroms un Kristaps Vinters savos braucienos bija septītie un izstājās no tālākām cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!