Foto: Reuters/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā pirmdien triumfēja Spānijas tenisists Rafaels Nadals, kurš tādējādi kļuva par septiņkārtējo šī turnīra uzvarētāju.

Finālā, kas svētdien ceturtajā setā lietus dēļ tika pārtraukts, Nadals ar 6-4,6-3, 2-6, 7-5 pārspēja pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas

Pēc spēles atsākšanās ceturtajā setā pie rezultāta 1-2 Nadals ātri panāca izlīdzinājumu un vienāds rezultāts setā turējās ilgāku laiku, bet seta beigās veiksmīgāk darbojās Nadals, izvirzoties vadībā ar 6-5. Noslēdzošajā geimā pie 40:30 Džokovičs pieļāva dubultkļūdu, un spānis svinēja uzvaru.

Atgādinām, ka svētdien pie rezultāta 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 spēle tika pārtraukta, jo tai traucēja spēcīgās lietus gāzes. Šī bija tikai otrā reize turnīra vēsturē, kad "French Open" vīriešu fināls lietus dēļ netika pabeigts svētdienā. Pēdējo un līdz šim vienīgo reizi tas notika 1973.gadā.

Kā ziņots, pusfināla spēlē Džokovičs ar rezultātu 6-4, 7-5, 6-3 pieveica sacensību trešo numuru Federeru. Šī ir pirmā reize, kad Džokovičs iekļuvis Parīzes sacensību finālā un viņš pietuvojoās savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Savukārt Nadals pusfinālā ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-2, 6-1 pieveica savu tautieti Davidu Ferreru.

Nadals pēc uzvaras ieguva savu 11. "Grand Slam" titulu, panākot Bjernu Borgu un Rodu Leiveru. Tāpat viņš ar septīto Francijas atklātā čempionāta titulu apsteidza Borgu un kļuva par pirmo tenisistu, kam tas izdevies. Parīzes sacensībās savas karjeras laikā viņš uzvarējis 52 no 53 aizvadītajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!