Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) forumā, kas notiek Barselonā, piedāvājis veidot vienotu Eiropas hokeja līgu, kurā startētu 64 komandas, vēsta interneta mājaslapa "sports.ru".

KHL prezidents piedāvājis 64 komandas sadalīt divās konferencēs. Vienā konferencē būtu Krievijas un tās tuvāko valstu komandas, bet otrā konferencē būtu Eiropas komandas, kuras sadalītas divās divīzijās – vienā divīzijā klubi no Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas, bet otrā vienības no Vācijas, Šveices, Austrijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Horvātijas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Holandes un Beļģijas.

Regulārajā čempionātā katrai komandai būtu jāaizvada 62 spēles – 38 ar savas konferences komandām, bet 24 ar otras konferences vienībām.

Tāpat Medvedevs izteicās, ka nacionālie čempionātu varētu pastāvēt, taču bez spēcīgākajiem klubiem.

Kaut arī spēcīgāko KHL komandu budžets esot ap 50 miljoniem eiro (35,1 miljons latu), KHL prezidents uzskata, ka vienotās Eiropas līgas komandām pietiktu ar 15 miljonu eiro (10,5 miljonu latu) lielu budžetu.

"Ir nepieciešams izveidot spēcīgu starptautisko čempionātu," IIHF mājaslapā citēts Medvedevs. "Mums jāizveido Eiropas hokeja sistēma Eiropas talantiem un jāizveido sacensības starp uzvarētājiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausā un Eiropas līgā, lai noskaidrotu spēcīgāko komandu pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!