Foto: Publicitātes foto
Latvijas jahta "Spaniel" no Andrejsalas devusies ceļā uz Franciju, kur uzsāks dalību starptautiskajā regatē "The Tall Ship Races 2012", lai cīnītos par godalgām. informē

Jahta "Spaniel" piedalās regatē "The Tall Ships Races" kopš 1998. gada un ir vienīgā jahta regates flotes C klasē, kas šajā laika periodā izcīnījusi 16 godalgotas vietas savā klasē, tostarp septiņas pirmās vietas.

Nākamvasar Rīga kļūs par vienu no starptautiskās regates "The Tall Ship Races 2013" pieturas vietām. Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja aplūkot pasaulē skaistākos buriniekus un ātrgaitas jahtu parādi, tām pietauvojoties Rīgas ostā.

Taču vēl pirms nākamā gada regates "Spaniel" komanda arī šogad ir gatava cīnīties par augstiem rezultātiem. Kā pastāstīja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis, šogad regate notiks laikā no 2012. gada 5. jūlija līdz 26. augustam maršrutā Sanmalo (Francija) – Lisabona (Portugāle) – Kadisa (Spānija) – Lakorunja (Spānija) - Dublina (Īrija). Regatē piedalīsies ap 55 buriniekiem un jahtām no 19 valstīm. Latvijas jahta Rīgā atgriezīsies septembra sākumā.

Jahtas "Spaniel" kapteinis Kaspars Rožkalns: "Kā kapteinis šajā regatē piedalos pirmo reizi un burāšu līdz Vācijas ostas pilsētai Ķīlei. Nākamajos gados ceru jau startēt arī kādā no sacensību posmiem. Pagaidām mācos un krāju pieredzi. Ja pirms trim gadiem nezināju par burāšanu neko, tad pagājušajā gadā jau biju maiņas vecākais. Šogad ar lielu prieku un atbildības sajūtu rūpēšos par jahtu un visu komandu, sākot ar drošības jautājumiem un tehniku līdz nepieciešamajam sāls daudzumam katrai ēdienreizei. Ceru, ka jahta mājās atgriezīsies ar godalgotu vietu, jo šogad esam īpaši cītīgi gatavojušies un trenējušies šai regatei. Papildu motivāciju piešķir arī tas, ka nākamgad viens no regates posmiem notiks Latvijā, un mums jau šogad jāparāda, ka godam nesam Latvijas burātāju vārdu pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!