Foto: DELFI
Eiropas kausa turnīrā basketbolā nākamajā sezonā vairs netiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, sestdien lēmuši turnīra organizatori.

Pagājušajā sezonā Eiropas kausa pamatturnīrā uzreiz bija iekļuvušas tikai desmit komandas. Vēlāk tām pievienojās 14 ULEB Eirolīgas turnīrā neiekļuvušās komandas un vēl astoņas no kvalifikācijas turnīra.

Nolemts, ka nākamajā sezonā pamatturnīrā iekļūs 25 vienības, bet pārējās septiņas dalībkomandas noskaidrosies pēc ULEB Eirolīgas kvalifikācijas, kur astoņas komandas sadalīs vienu ceļazīmi uz Eiropas spēcīgāko klubu turnīru.

Paredzams, ka nākamajā sezonā Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" startēs ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, bet "Ventspils" un, iespējams, arī "Liepājas Lauvas" sacentīsies Eiropas Izaicinājuma kausā, kas ir līmeni zem Eiropas kausa.

Tāpat nolemts, ka nākamajā sezonā Eiropas kausa uzvarētāji vairs netiks noskaidroti finālturnīrā.

Fināls joprojām tiks aizvadīts vienā spēlē, bet pusfināla uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.

Komandām, kas pieteikušās startiem Eirokausos līdz 18.jūnijam jānosūta savus pieteikumus, jāsamaksā 5000 eiro (3500 latu) dalības maksa un jāiemaksā 20 000 eiro (14 000 latu) depozīts. Ja klubi līdz šim datumam nenokārtos minētās saistības, iespēja startēt būs zaudēta, taču nekādas sankcijas pret tiem netiks vērstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!