Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 15.kārtas spēlē trešdien turnīra lielāko pārsteigumu autore JPFS/FK "Spartaks" savā laukumā izrāva neizšķirtu pret Rīgas "Daugavas" komandu, cīņai noslēdzoties ar rezultātu 2:2 (1:2).

Jau spēles piektajā minūtē rezultātu atklāja "Daugavas" futbolists Edgars Kārkliņš, bet 24.minūtē 2:0 viesu labā panāca Vitālijs Ziļs.

Mača 37.minūtē JPFS/FK "Spartaks" komandai vienus vārtus atguva Hairo Moskera, bet jau pašā spēles izskaņā 2:2 panāca Antons Jemeļins.

Līdz ar to virslīgas debitanti JPFS/FK "Spartaks" nezaudēja jau 12.spēlē pēc kārtas.
Pārējās šīs kārtas spēles risināsies ceturtdien, kad "Skonto" savā laukumā spēkosies ar "Gulbenes" futbolistiem, Daugavpils "Daugava" viesosies pie "Liepājas metalurga" komandas, "Jūrmala" Slokas stadionā sacentīsies ar šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošo "Jelgavas" vienību, bet "Ventspils" uzņems "Metta"/LU komandu.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 28 punktiem 14 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", bet tai ar 26 punktiem 14 mačos seko JPFS/FK "Spartaks" komanda. Trešo pozīciju ar 25 punktiem 13 spēlēs ieņem "Skonto", ceturtajā vietā ar 23 punktiem 13 cīņās atrodas "Ventspils", bet "Liepājas metalurgs" 12 spēlēs iekrājis 18 punktus.
Sestā ar 16 punktiem ir Rīgas "Daugava", bet pa 15 punktiem ir "Gulbenei" un "Jūrmalai". Tikmēr pēdējās divas vietas ar desmit punktiem dala "Jelgava" un "Metta"/LU.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!