Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pagarinājusi līgumu ar pieredzējušo uzbrucēju Ģirtu Ankipānu, apstiprinājis klubs.

Jaunais līgums ar 36 gadus veco Ankipānu, kurš Rīgas "Dinamo" spēlējis iepriekšējās četras sezonas, noslēgts uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā Ankipāns piedalījās 31 KHL regulārā čempionāta spēlē, kurā guva sešus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 14 soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficenta +2. Savukārt četros Gagarina kausa izcīņas mačos Ankipāns izcēlās ar vienu precīzu metienu un negatīvu lietderības koeficentu -1.

Līdz šim Ankipāns KHL kopumā aizvadījis 205 spēles, kurās guvis 30 vārtus un veicis 43 piespēles.

Tāpat Rīgas "Dinamo" pārtraukusi līgumattiecības ar sešiem jaunajiem spēlētājiem - Jāni Auziņu, Ēriku Ševčenko, Edgaru Kuldu, Ņikitu Jevpalovu, Robertu Lipsbergu un Rinaldu Rosinski -, kuri iepriekšējā sezonā spēlēja "Rīgas" un "Juniors" komandu sastāvos Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un Latvijas atklātajā čempionātā.

Pēc pašu hokejistu lūguma līgumattiecības tika pārtrauktas ar Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā izvēlētajiem Kuldu, Jevpalovu, Lipsbergu un Rosinski. Viņi visi dosies savus spēkus izmēģināt uz Ziemeļameriku, bet Rīgas "Dinamo" joprojām saglabās tiesības uz šiem spēlētājiem KHL un MHL.

Pēc paša spēlētāja iniciatīvas līgumattiecības pārtrauktas arī ar "Rīgas" komandas vārtsargu Auziņu, bet pēc abpusējas vienošanās līgums pārtraukts ar Ševčenko.

Kā ziņots, pirmdien Rīgas "Dinamo" noslēdza vienošanos ar jauno uzbrucēju Rihardu Bukartu, bet pirms mēneša pagarināja līgumu ar jauno un talantīgo uzbrucēju Māri Bičevski.

Savukārt pirms tam Rīgas "Dinamo" komanda noslēdza līgumus ar latviešu uzbrucēju Raiti Ivanānu, kanādiešu aizsargu Matjē Karlu un uzbrucēju Aleksandru Žirū. Tāpat komandā atgriezies arī zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists, kā arī pievienojies amerikāņu centra uzbrucējs Robs Šremps.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!