Foto: Publicitātes attēli
Pēc Latvijas labākā boksera, policista Maira Brieža piektdienas triumfa "Bigger's Better" Kipras posmā, organizatori pauduši pārliecību, ka 21. decembra superfināls varētu notikt Rīgā, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Brieža treneris Elvis Mihaiļenko norāda – ja izdotos viss ar sponsoru piesaistīšanu un organizatorisko lietu risināšanu, Rīga tiešām varētu būt viena no pilsētām, kurā tiks organizēts superfināls, taču pagaidām par to runāt vēl ir pāragri.

E. Mihaiļenko pēc Kiprā gūtajiem panākumiem stāsta, ka uzdevums ir pilnībā izpildīts un jau pirms šīm cīņām treneris bijis pārliecināts par Brieža triumfu. "Mairis no cīņas uz cīņu boksējās arvien labāk. Viņš visu izdarīja ļoti labi, izpildīja norādītos uzdevumus un instrukcijas. Ja tiesneši nebūtu pieņēmuši lēmumu par papildus raunda piešķiršanu, tad paveikto varētu novērtēt ar visiem 100%." Taču arī ekstra raunds pēc E. Mihaiļenko domām ir subjektīvs lēmums, jo trenerim jau pēc trīs raundiem bijis skaidrs, ka uzvarējis ir latviešu bokseris. Viņš neizslēdz iespējamību, ka ekstra raunds tika izmantots kā spriedzes, intrigas un šova pagarināšanas veids un apšauba, vai tas patiešām bija nepieciešams.

"Mairis tagad jūtas labi, traumu nav, viss ir kārtībā," stāsta treneris. Jūlijā Briedis un Mihaiļenko atpūtīsies, augustā aizvadīs fiziskās sagatavotības treniņus, iespējams, nometni, savukārt, septembra un oktobra periodā plānots sākt meklēt nākamo cīņu pretiniekus.

Jau vēstīts, ka piektdien Kiprā notikušajā boksa turnīra "Bigger's Better" posmā bokseris-policists Mairis Briedis, uzvarot visas trīs cīņas, kļuva par šī posma uzvarētāju, nodrošinot dalību superfinālā, kas notiks gada nogalē.

Ceturtdaļfināla cīņā Briedis pārliecinoši ar tehnisko nokautu uzvarēja Luisu Luisonu (Louis Louizon, Kongo/Kipra), pēc tam lielas grūtības viņam nesagādāja arī vācieša Roberta Teubera (Robert Teuber) pieveikšana, kurš līdz šim nebija piedzīvojis nevienu zaudējumu. Finālā atkārtojās iepriekšējā Kipras posma scenārijs – Briedim atkal pretī stājās spēcīgais ukrainis Pāvels Žuravļovs (Pavel Zhuravliov). Pirmie divi raundi tika aizvadīti līdzīgā cīņā, trešajā raundā Latviešu bokseris ļāva pretiniekam izdarīt vairākus bīstamus sitienus, taču ar nopietnām sekām tie nebeidzās. Cīņa noslēdzās līdzīgi, tāpēc tiesneši lēma par vēl viena raunda piešķiršanu, lai noskaidrotu spēcīgāko. Briedis šajā raundā bija aktīvāks, tāpēc tiesneši viņu pasludināja par Kipras "Bigger's Better" posma uzvarētāju.

Pašlaik Briedis kopā aizvadījis jau 14 profesionālās boksa cīņas, no kurām zaudējis tikai vienu, savukārt, deviņas uzvarējis ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!