Foto: AP/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā posmā, kurā sportisti aizvadīja braucienu ar atsevišķu startu, pirmdien uzvarēja kopvērtējuma līderis, Lielbritānijas riteņbraucējs Bredlijs Viginss no "Sky Procycling" komandas.

Līdz ar to Viginss arī ļoti ievērojami nostiprināja savu līderpozīciju kopvērtējumā.

41,5 kilometrus garajā distancē Viginss par 35 sekundēm apsteidza savu tautieti un komandas biedru Kristoferu Frūmi, bet trešajā vietā finišējušais šveicietis Fabians Kanselara ("RadioShack-Nissan") zaudēja jau 57 sekundes.

Šī ir pirmā reize kopš 2009.gada 18.posma, kad "Tour de France" posmā uzvarējis tā brīža kopvērtējuma līderis. Tāpat šī kļuvusi par pirmo reizi vēsturē, kad vienā "Tour de France" uzvaras posmos izcīnījuši trīs dažādi britu piloti - bez Viginsa un Frūmes to paveicis arī vēl viens viņu komandas biedrs Marks Kavendišs.

Ja līdz šim Viginsa pārsvars pār tuvāko sekotāju Keidelu Evansu ("BMC Racing") no Austrālijas bija vien desmit sekundes, tagad tas uzreiz palielināts līdz minūtei un 53 sekundēm.

Savukārt uz trešo vietu pakāpies Frūme, kurš Viginsam zaudē divas minūtes un septiņas sekundes.

Otrdien paredzēta pirmā atpūtas diena, bet kopumā velobrauciens ilgs līdz 22.jūlijam.

"Tour de France" sacensībās šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!