Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piektdien piedzīvoja zaudējumu Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupu sacensību trešajā mačā.

Par spīti neveiksmei, Latvijas sportisti spēja izkļūt no savas apakšgrupas un turpinās dalību turnīrā.

Aizvadītajā cīņā ar piekto numuru izliktie Latvijas sportisti trešajā N apakšgrupas cīņā ar rezultātu 1-2 (21:14, 21:23, 10:15) zaudēja vāciešiem Jonatanam Erdmanam un Kajam Matisikam, kuri izlikti ar 12.numuru.

Jau vēstīts, ka pirmajā apakšgrupas cīņā Latvijas duets ceturtdien ar rezultātu 2-0 (21:15, 30:28) pārspēja Jaunzēlandes duetu Džeisonu Ločhedu un Kirku Pitmenu, kuri izlikti ar 28.numuru, bet otrajā mačā ar 0-2 (22:24, 18:21) piekāpās ķīniešiem Sjujam Liņdzjinam un Vu Peņgeņam, kuriem ticis 21.numurs.

Viena uzvara trīs spēlēs neliedza Samoilovam/Sorokinam N apakšgrupā ierindoties trešajā vietā, kas sportistiem ļaus piektdien turpināt dalību sacensībās.

Identiski apakšgrupas posmu pārvarēja otrs Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Ar 16.numuru izliktie Latvijas sportisti, izcīnot vienu uzvaru trīs mačos, ieņēma trešo vietu J apakšgrupā.

Grupu uzvarētāji automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā palicis ceturtajā vietā, turnīrs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Šis ir pēdējais posms Pasaules kausa tūres kalendārā pirms Londonas olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

Kā ziņots, Pļaviņš nesīs Latvijas karogu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!