Foto: Reuters/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" noslēguma kopvērtējumā svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja Lielbritānijas riteņbraucējs Bredlijs Viginss no "Sky Procycling" komandas.

Viginss kļuva par pirmo britu riteņbraucēju, kurš uzvarējis "Tour de France" noslēguma kopvērtējumā.

Pagājušajā gadā "Tour de France" kopvērtējumā triumfēja austrālietis Keidels Evanss no "BMC Racing" vienības, kurš šī gada velobrauciena noslēguma kopvērtējumā ieņēma septīto pozīciju.

Sacensību pēdējā, 20.posmā svētdien uzvaru izcīnīja Viginsa tautietis un komandas biedrs Marks Kavendišs, kuram tas bija trešais panākums šī gada velobrauciena posmos un 23.uzvara karjerā "Tour de France" posmos.

Zīmīgi, ka Kavendišs "Tour de France" pēdējā posmā triumfēja jau ceturto gadu pēc kārtas.

Otrajā vietā ierindojās slovāks Peters Sagans ("Liquigas-Cannondale"), kurš šogad sacensībās piedalījās pirmo reizi karjerā, bet trešais finišā līniju šķērsoja austrālietis Metjū Goss ("Orica GreenEdge").

Tikmēr Viginss finišēja lielajā grupā, kas no uzvarētāja atpalika par deviņām sekundēm, līdz ar to viņa vienīgais konkurents uz uzvaru kopvērtējumā - tautietis un komandas biedrs Kristofers Frūme - nespēja sadeldēt trīs minūšu un 21 sekundes atstatumu līdz Viginsam.

Noslēguma kopvērtējumā Viginss apsteidza Frūmi par trīs minūtēm un 21 sekundi, bet godpilno trešo vietu izcīnīja itālis Vinčenco Nibali ("Liquigas-Cannondale"), kurš Viginsam zaudēja sešas minūtes un 19 sekundes.

Kā ziņots, dopinga lietošanā šīgada "Tour de France" laikā tika pieķerts pazīstamais Luksemburgas riteņbraucējs Franks Šleks, kurš pārstāv "RadioShack-Nissan" komandu.

Velobraucienā šogad nepiedalījās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!