Foto: F64

Galvenā balva, ko iegūs Latvijas čempionāta 3x3 basketbolā uzvarētāju komandas PRO un U18 grupās, būs apmaksāta dalība FIBA 3x3 basketbola pasaules čempionātā. "Ceļa izdevumus segs Latvijas Basketbola savienība, uzturēšanos attiecīgi Atēnās un Seviljā nodrošinās Starptautiskā basketbola federācija (FIBA)," sarunā ar portālu "Delfi" skaidroja viens no turnīra rīkotājiem Juris Kokainis.

Kā lielāko čempionāta dalībnieku ieguvumu, Kokainis norādīja iespēju spēlēt īpašajos laukumos, kurus speciāli šim pasākumam uz Latviju vedīs FIBA pārstāvji. "Tik kvalitatīvi laukumi Latvijā vēl nav bijuši. Spēlēt tādā būs aizraujošs piedzīvojums katram basketbola cienītājam," uzsvēra Kokainis.
Laukumiem ir sintētiskais segums, kas tikpat kā neslīd, tāpēc pat lietus nesagādās lielas problēmas dalībniekiem. Pie groziem atrodas laika skaitītāji. Reklāmas stendi ap laukumu būs piepūšami, lai mazinātu traumu iespējamību.

Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā no piecām grupām saņems dāvanu kartes no veikala "Sportland", kuru vērtība atkarīga no ieņemtās vietas. Katrs čempionāta dalībnieks saņems divpusējos spēļu kreklus. Spēļu laikā atspirdzinājumus nodrošinās "Vichy". Svētdien labākās komandas par brīvu varēs paēst blakus esošajā restorānā "McDonald", kur pārējiem dalībniekiem būs speciāls piedāvājums.

Domājot par sportistiem, nav aizmirsts arī par skatītājiem. Interesentiem paredzētas dažādas izklaides, paraugdemonstrējumi, konkursi saistīti ar basketbolu. "Rīgas mērs Nils Ušakovs piedalījās čempionāta prezentācijā, varbūt viņš pats arī piedalīsies kādā spēlē," pieļauj Kokainis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 11. un 12. augustā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa noskaidros Latvijas čempionus 3x3 basketbolā. Uzvarētāji PRO grupā pārstāvēs Latviju FIBA 3x3 basketbola pasaules čempionātā, kas no 23. līdz 26.augustam norisināsies Atēnās, uzvarētāji U18 grupā varēs piedalīties 3x3 pasaules U18 čempionātā no 27. līdz 30.septembrim Seviljā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!