Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš otrdien Londonas olimpiskajās spēlēs guva savu otro uzvaru divos mačos, nodrošinot arī sev vietu astotdaļfinālā.

Priekšsacīkšu E grupas otrajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš divos setos ar 2-0 (21:14, 21:16) pieveica Venecuēlas duetu Igoru Ernandesu/ Hesusu Viljafani, nodrošinot sev šajā grupā vismaz otro vietu.

Pirmajā setā Latvijas duets jau sākumā ieguva svarīgu pārsvaru. Teicami pie tīkla blokā darbojās jubilārs Šmēdiņš, kuram šodien palika 25 gadi, palīdzot Latvijas pārim panākt 6:2. Lai gan Venecuēlas duets nedaudz atguvās, Pļaviņš/Šmēdiņš pārsvaru saglabāja. Seta vidū vēl viens latviešu izrāviens ļāva palielināt pārsvaru līdz 12:6, tad arī 17:10. Latvijas pāris seta izskaņā vaļības neļāvās un pārliecinoši uzvarēja ar 21:14.


Otrajā setā Pļaviņam un Šmēdiņam punkti nāca krietni smagākā cīņā. Ilgu laiku cīņa ritēja punkts punktā, nevienai komandai negūstot vairāk par divu punktu pārsvaru. Šajā sīvajā cīņā izturīgāks bija Latvijas duets. Seta otrajā pusē Pļaviņš/Šmēdiņš panāca 14:12, tad arī 17:14. Venecuēlai nepalīdzēja arī paņemtais pārtraukums – Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja arī šajā setā ar 21:16 un līdz ar to visā mačā.

Vēlāk grupas otrajā spēlē Nīderlandes duets Ričards Šuils/Reiners Numerdors pārliecinoši ar 2-0 (21:9, 21:16) pieveica vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, tādējādi priekšlaicīgi nodrošinot sev un latviešiem vietu astotdaļfinālā.

Pēc priekšsacīkstēm 16 labākie dueti turpinās cīņas par godalgām. No katras grupas tālāk tiks divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt atlikušās četras trešo vietu ieguvējas savā starpā sadalīs vēl divas ceļazīmes uz "play off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!