Foto: AP/Scanpix

ASV vīriešu peldēšanas izlase sestdien ar uzvaru 4x100 metru kompleksā peldējuma stafetē noslēdza Londonas olimpisko spēļu peldēšanas sacensības, tādējādi zelta punktu savai izcilajai karjerai pielika amerikānis Maikls Felpss.

Izcilais peldētājs jau pirms olimpiskajām spēlēm izteicās, ka "pēc Londonas nespers kāju peldbaseinā". Felpsam tas bija 18.olimpiskā čempiona tituls un 22 olimpiskā medaļa karjerā.

Kopā ar Felpsu zeltu stafetē izcīnīja Metjū Grīverss, Brendans Hansens un Nātans Adrians.

Amerikāņu laiks bija 3:29,35 minūtes, bet sudrabu izcīnīja Japānas kvartets (+1,91 sekunde), bet bronza tika Austrālijai (+2,23 sekundes).

Peldēšanas sacensību dienā tika laboti arī divi pasaules rekordi.

1500 metru distancē par olimpisko čempionu kļuva ķīnietis Jans Suņs, kurš sasniedza jaunu pasaules rekordu – 14 minūtes un 31,02 sekundes. Sudrabs šajā distancē kanādietim Raienam Kočreinam, bet bronza Tunisijas peldētājam Osamam Meluli.

Tikmēr 4x100 metru kompleksā peldējuma stafetē pasaules rekordu laboja ASV peldētājas Misija Frenklina, Rebeka Soni, Deina Volmere un Elisone Šmita – 3:52,05 minūtes. Sudrabs tika Austrālijai, bet bronza – Japānai.

Vēl vienā distancē – 50 metros brīvajā stilā – ar jaunu olimpisko rekordu triumfēja Nīderlandes peldētāja Rainomi Kromovidžodžo. Viņas laiks bija 24,05 sekundes.

Pie sudraba medaļas tika baltkrieviete Aliaksandra Herasimenija, bet bronzas medaļu izcīnīja Marlēna Veldhuisa no Nīderlandes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!