Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pēdējās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra uzsvēra, ka pārbaudes mačos pretinieki bijuši spēcīgi, tāpēc uzvaras nav bijis galvenais.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolisti svētdien pēdējā pārbaudes spēlē zaudēja Melnkalnes izlasei - 82:93 (19:27, 37:52, 53:76). Sopotas turnīrā latvieši ar trim zaudējumiem palika pēdējā ceturtajā vietā. Pārbaudes spēļu sērija pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pabeigta ar bilanci 2-7. Pirmā oficiālā spēle - 15.augustā izbraukumā Bosnijā.

"Pirmajā puslaikā pieļāvām 11 kļūdas un ļāvām pretiniekiem izcīnīt 11 bumbas pie sava groza. Visā spēlē melnkalnieši 40 punktus guva ar "otrās iespējas" metieniem. Šīs statistikas ailes parāda mūsu galvenās problēmas, ar kurām netikām galā otro spēli pēc kārtas," par turnīru Polijā saka Bagatskis. "Iegāž šķietami sīkumi. Vēlreiz jāpiemin pašcieņa un prasme cienīt savu darbu, jo pēc labi nostrādātām epizodēm aizsardzībā ir grēks elementāri neatbloķēt savu pretinieku. Savukārt uzbrukumā labas bumbas izspēles mijas ar muļķīgām piespēlēm skatītājiem. Varbūt traucē pārāk lielā vēlme pierādīt sevi, varbūt dodam par daudz informācijas un spēlētāji, cenšoties pieņemt pareizo lēmumu, ātrumā apjūk... Domāsim, analizēsim, varbūt šo to pamainīsim sagatavošanās procesā."

Bagatskis norādīja uz daudzajām kļūdām pārbaudes spēlēs un uzsvēra, ka "mūsu cerības krasi pieaugs, ja spēlē nepieļausim vairāk par 10 kļūdām". Bagatskis izcēla Kasparu Bērziņu, taču piebilda, ka bija tādi, "kuri izgāzās, bet uzvārdus nesaukšu". "Katram pašam jāizdara secinājumus un jātiek galā ar sevi. Īstais darbiņš vēl priekšā."

Runājot par visu pārbaudes ciklu, Bagatskis neslēpj, ka "pārbaudes spēļu bilance nav iepriecinoša, taču, lai arī gribējās izcīnīt kādu uzvaru vairāk, jau izvēloties pretiniekus zināju, ka nekādi lauri mūs negaida".

"Varējām spēlēt ar vājākām komandām un priecāties par to, ko mākam. Taču izvēlējāmies citu ceļu - spēcīgākus sāncenšus, lai labāk saprastu, ko nemākam. Gan Serbijas un Melnkalnes, gan Itālijas un Polijas izlases mūs sodīja ļoti bargi, taču ir cerība, ka starp pretiniekiem kvalifikācijas grupā būs arī mazliet "saudzīgākas" komandas," noslēgumā saka Bagatskis. "Taču uz to, protams, neceram. Vēl ir 10 dienas laika nomierināties un sagatavoties pirmajai spēlei ar Bosnijas izlasi. Ceru, ka trenēties varēs Andrejs Šeļakovs, mums atkal pievienosies Mārtiņš Laksa un Oto Ošenieks. Joprojām ticu, ka ikviens no šiem 14 basketbolistiem dos savu ieguldījumu komandas spēlē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!