Foto: AFP/Scanpix
Lietuvas basketbola valstsvienība trešdien Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 74:83 piekāpās Krievijas valstsvienībai un izstājās no turpmākām cīņām.

Tā ir pirmā reize pēc Lietuvas neatkarības atjaunošanas, kad Lietuvas vīriešu basketbola izlase neiekļūst Olimpiādes pusfinālā. 1992., 1996. un 2000.gadā lietuviešiem bija bronza, bet pēdējās divās Olimpiādēs palika ceturtie.

Spēle iesākās visai nerezultatīvi, taču pirmās ceturtdaļas beigās Krievijas valstvienībai izdevās veikt nelielu izrāvienu un izvirzīties vadībā ar rezultātu 17:10. Otrajā cetrutdaļā iniciatīvs bija krievu basketbolistu pusē un pārsvars svārstījās no pieciem līdz deviņiem punktiem. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 32:27.


Otrajā puslaikā turpinājās Krievijas valstsvienības spiediens, un pārsvars pirmo reizi mačā pārsniedza desmit punktu robežu, taču Lietuvas valstsvienība ceturtdaļu noslēdza ar 8:0 izrāvienu, samazinot deficītu līdz 4 punktiem – 50:54.

Pēdējā ceturtdaļa iesākās ar precīzu Rimanta Kaukēna trīspunktu metienu, kas ļāva samazināt deficītu līdz vienam punktam, tomēr vadībā lietuviešiem izvirzīties neizdevās un Krievijas basketbolisti atguva spēles iniciatīvu.

Lai arī pārsvars atkal sasniedza desmit punktu pārsvaru, lietuvieši turpināja cīnīties, neļaujot pretiniekiem justies komfortabli, taču pieredzējusī Krievijas izlase veiksmīgi aizvadīja spēles galotni, un mačs noslēdzās ar rezultātu 83:74.

Krievijas izlases rindās veiksmīgu spēli aizvadīja veterāns Andrejs Kiriļenko, kurš guva 19 punktus, kā arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. 17 punkti Timofeja Mozgova kontā. Savukārt Lietuvas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Rimants Kaukēns, kura kontā 19 gūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!