Sestdien, 11.augustā, no pulksten 10.00 līdz pulksten 12.00 pie Brīvības pieminekļa uzstādītajiem FIBA 3x3 basketbola laukumiem būs Latvijas Basketbola savienības un FIBA dāvātās 'Laimīgās stundas'.

Ikviens interesents varēs izmēģināt roku driblā uz modernā seguma grīdas un metienos grozā, kurā sestdien un svētdien lidos Latvijas čempionāta dalībnieku raidītās bumbas.

Piektdien Kaļķu ielā un Brīvības bulvārī tiek uzstādīti seši FIBA 3x3 basketbola laukumi ar īpašu grīdu un aprīkojumu, kuri uz Rīgu atceļojuši no Hāgas un nākamnedēļ Eiropas turneju turpinās Viļņā.

Sestdien un svētdien tajos notiks pirmais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā, noskaidrojot labākās komandas piecās grupās - PRO, Uzņēmumi, Sievietes, U18 un U16 -, kā arī Latvijas pārstāvjus pirmajā pasaules čempionātā Atēnās un otrajā pasaules U18 čempionātā Madridē.

Pirms oficiālo cīņu sākuma, sestdien visi laukumi iemēģināšanai būs pieejami ikvienam basketbola interesentam. Improvizētas sacensības soda metienos vai tālmetienos, ekspresmači 1:1, 2:2 vai 3:3, vienkārši mirklis basketbola burvības pašā Rīgas centrā, jo basketbols – tie ir svētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!