Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Gatavojoties 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 3-1 (25:21, 18:25, 25:19, 25:17) izbraukumā uzvarēja Grieķijas valstsvienību.

Rezultatīvākais Latvijas izlase ar 18 gūtajiem punktiem bija Hermans Egleskalns, pie 16 punktiem tika Lauris Iecelnieks, bet astoņi punkti Jāņa Vāvera kontā.

Pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja piektdien, kad Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1-3 (21:25, 25:11, 22:25, 23:25).

Trešo reizi komandas tiksies svētdien.

Latvijas vīriešu izlases pretinieces 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā būs Spānijas, Francijas un Ungārijas valstsvienības. Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase divos izbraukumos septembrī aizvadīs Ungārijā un Latvijā.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 24 komandas, kas izkārtotas sešās grupās pa četrām vienībām katrā. Grupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu finālturnīrā, bet katras apakšgrupas otrās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šīs pašas vietas ieguvējiem, sadalot atlikušās trīs ceļazīmes uz finālturnīru.

Savukārt finālturnīrs no 2013.gada 20. līdz 29.septembrim notiks Polijā un Dānijā. Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Serbija, Itālija, Krievija, Slovākija un Bulgārija, kā arī Polija un Dānija, kas ir sacensību mājinieces.

Latvijas vīriešu izlasei izvirzīts uzdevums kvalificēties 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu izlasei kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs ar bīstamo slimību meningītu saslimušais valstsvienības līderis Gundars Celitāns.

Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā: Deniss Petrovs, Artis Caics, Armands Celitāns, Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs, Ansis Medenis, Lauris Iecelnieks, Valters Ramma, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs, Aivars Petruševics, Ingars Ivanovs, Hermans Egleskalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!