Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Andžs Flaksis svētdien Nīderlandē izcīnīja otro vietu Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā.

Par Eiropas čempionu kļuva slovēnis Jans Tratniks, kurš 172 kilometrus garo distanci pabeidza trīs stundās 52 minūtēs un 30 sekundēs.

Flaksis konkurentam piekāpās vien pašā finišā, atpaliekot no viņa par vienu sekundi, bet trešajā vietā finišējušo Vuteru Vipertu no Nīderlandes apsteidzot par desmit sekundēm.

"Brauciens risinājās līdzenumā, temps bija ļoti ātrs, bet līdz pat pēdējiem 20 kilometriem neviens nopietns atrāviens neizdevās. Tad no grupas aizbēga slovēnis un pēc brīža man izdevās viņu noķert. Pēdējos 15 kilometrus tā arī divatā nobraucām, bet finišā viņš bija ātrāks," Flakša teikto citē "Igo Japiņa sporta aģentūra".

Tikmēr astotajā vietā ierindojās Andris Smirnovs, kurš finišēja lielajā grupā 11 sekundes aiz uzvarētāja, 28.pozīcijā ierindojās Toms Skujiņš, 59.vietu izcīnīja Jānis Dakteris, bet 86.pozīcijā finišēja Andris Vosekalns.

Tehnisku iemeslu dēļ izstāties bija spiesti Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs.

Finišu sasniedza kopumā 104 braucēji.

Kā ziņots, ceturtdien Eiropas U-23 čempionāta individuālajā braucienā sievietēm 26.vietu ieņēma Lija Laizāne, junioru grupā 43.vietu izcīnīja Pēteris Janevics, bet piektdien U-23 grupā vīriešiem individuālajā braucienā labākais no latviešiem bija Flaksis, kurš finišēja 32.pozīcijā. Savukārt sestdien junioriem grupas braucienā Janevics ieņēma 28.vietu, kamēr Laizāne U-23 grupā nefinišēja.

Latviju Eiropas junioru un U-23 čempionātā pārstāvēja desmit juniori, deviņi U-23 grupas braucēji, kā arī vienīgā dāma - Laizāne, kura startēja U-23 grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!