Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji pie sev labvēlīgā rezultāta 5:1 mačā ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo" nedaudz atslābinājušies, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Krievijas pilsētas Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas otrajā spēlē trešdien ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) uzvarēja Maskavas "Dinamo".

Praktiski visu maču Rīgas klubam piederēja pārsvars, nedodot pretiniekiem lielas cerības uz panākumu. Tiesa, pēdējās piecās minūtēs Rīgas "Dinamo" nedaudz atslābinājās, kad ielaida divus vārtus un ļāva pretiniekiem pietuvoties līdz 3:5.

"Aizvadījām ļoti labu maču un neslikti nospēlējām uzbrukumā, it īpaši skaitliskā vairākuma realizācijā," Rautakallio teikto pēc spēles citē KHL. "Maskavas "Dinamo" komanda parasti pretiniekiem nedod tik daudz iespēju, tāpēc priecājos, ka mēs tās šodien [trešdien] labi spējām izmantot."

"Ja runājam par pēdējām divām ripām mūsu vārtos, tad tam man nav izskaidrojuma," atzina Rautakallio. "Protams, tādas lietas nedrīkst notikt. Iespējams, ka manas komandas spēlētāji nedaudz atslābinājās pie rezultāta 5:1."

Rautakallio īpaši izcēla Rīgas "Dinamo" uzbrucēja Mika Indraša sniegumu, kurš pret Maskavas "Dinamo" guva divus vārtus.

"Indrašis ļoti nopietni gatavojas jaunajai sezonai un ir labi pastrādājis. Viņš vēl ir tikai sava hokeja ceļa pašā sākumā, taču es ticu, ka viņš visu dara pareizi. Esmu pārliecināts, ka viņš var spēlēt vēl labāk," piebilda Rautakallio.

Kā ziņots, turnīra pirmās kārtas cīņās otrdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā uzvarēja Maskavas "Spartak" komandu, bet Maskavas "Dinamo" ar 4:2 pārspēja vietējo komandu "Torpedo".

Turnīra turpinājumā piektdien Rīgas "Dinamo" tiksies ar "Torpedo".

Pēc viena apļa turnīra sestdien notiks spēles par vietām.

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles, no kurām aizvadītas jau četras.

Pēc turnīra Ņižņijnovgorodā no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas. Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!