Foto: PantherMedia/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Krievijas pilsētas Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas trešajā spēlē ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) piektdien uzvarēja vietējo "Torpedo" komandu.

Rīgas "Dinamo" pēc trim turnīra kārtām ar trim uzvarām ieņēma pirmo vietu, kas komandai sestdien ļaus spēlēt turnīra finālā.

Pirmajā trešdaļā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, kuri pa "Dinamo" vārtiem veica 11 metienus, tomēr rezultāts tā arī palika neatklāts. Toties otrajā trešdaļā "Dinamo" izdevās gūt divus bezatbildes vārtus. Vispirms 34.minūtē pēc Džeimija Džonsona un Gunta Galviņa piespēlēm precīzs bija Aleksandrs Ņiživijs, bet 38.minūtē pēc Ņiživija piespēles izcēlās Robs Šremps. Trešajā trešdaļā mājinieki centās atspēlēties, divas minūtes pirms cīņas beigām vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju, taču šo situāciju labāk izmantoja "Dinamo", kad Miks Indrašis pēc Mārtiņa Karsuma piespēles panāca 2:0.

Latvijas kluba vārtus visu maču sargāja Māris Jučers.

Pēc mača abas komandas aizvadīja arī pēcspēles metienu sēriju, kurā rīdzinieki uzvarēja ar 2:0. Latvijas kluba rindās precīzi bija Gunārs Skvorcovs un Elvijs Biezais.

Iepriekš turnīrā Latvijas vienība ar rezultātu 3:2 pagarinājumā uzvarēja Maskavas "Spartak" komandu, bet turpinājumā ar 5:3 pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo".
Savukārt "Torpedo" sākotnēji ar 2:4 piekāpās Maskavas "Dinamo" komandai, bet otrajā kārtā ar 6:1 pārliecinoši pieveica "Spartak" hokejistus, kamēr "Spartak" un Maskavas "Dinamo" savstarpējā cīņā pārāki ar 4:2 bija "Spartak" hokejisti.

Pēc viena apļa turnīra sestdien notiks spēles par vietām, kur par pirmo vietu sacentīsies Rīgas "Dinamo" un "Spartak", bet abas pārējās vienības cīnīsies par trešo vietu.

Rīgas "Dinamo" uz šo turnīru devusies ar 28 spēlētājiem. Komandas rindās turnīrā piedalās divi vārtsargi - Mīkaels Telkvists un Jučers -, deviņi aizsargi - Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš un Mārtiņš Porejs -, kā arī 17 uzbrucēji - Karsums, Džonsons, Indrašis, Ņiživijs, Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Niklass Luseniuss, Raitis Ivanāns, Elvijs Biezais, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Ģirts Ankipāns un Miks Lipsbergs.

Tomēr jau pirmajā spēlē rokas savainojumu guva Ivanāns, kurš atgriezies Rīgā un nevarēs doties laukumā aptuveni divas nedēļas.

Salīdzinot ar komandas sastāvu, kas jaunajai sezonai līdz šim gatavojās Latvijā, sastāvā nav iekļauts aizsargs Mārtiņš Jakovļevs un uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kuri abi izīrēti Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta komandai Joensū "Jokipojat".

Rīgas "Dinamo" komanda 23.jūnijā Valmierā sāka savu pirmo treniņnometni, bet līdz šim tā aizvadījusi divas pārbaudes spēles, ar rezultātu 1:2 Daugavpilī zaudējot Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo" un ar 2:1 Piņķos pārspējot Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles.

Pēc turnīra Ņižņijnovgorodā no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.
Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!