Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
18. augustā nedēļu pirms SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona norisinājās 47 km trases jeb tautas distances iepazīšanas brauciens. Pasākums pulcēja ap simts interesentus.

Arī šogad tāpat kā pērn tautas trases iepazīšanas brauciens pulcēja ievērojamu skaitu riteņbraukšanas cienītāju, kas izmantoja iespēju, lai pilnvērtīgi sagatavotos SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonam, kas norisināsies 26. augustā.

Iepazīšanas braucienā dalībniekus konsultēja pieredzējušais riteņbraukšanas speciālists Dainis Ritums. Treneris riteņbraukšanas entuziastus konsultēja par to, kā maksimāli uzlabot savu rezultātu sacensībās, kā arī atbildēja uz dalībnieku jautājumiem par to, kā labāk sagatavoties startam maratonā.

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona organizators Kaspars Tupiņš ar gandarījumu atzīst: "Priecē, ka trases iepazīšanas brauciena iespēju izmanto tik daudz cilvēku. Tā kā šogad esam mainījuši trases shēmu, tad tie, kas piedalījās trases iepazīšanas braucienā, noteikti būs tikai ieguvēji. Maratona dienā viņus negaidīs pārsteigumi un sacensību rezultāts noteikti būs ļoti labs."

Jāatgādina, ka šogad SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratons ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Dalību sporta distancē jau ir apstiprinājis Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB sērijas kopvērtējuma līderis Stefens Thums no Ultra Sports Rose Racingteam un viņa komandas biedrs Simons Gegenheimers, kas pašreiz ierindojas piektajā vietā.

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona 81 km distance ir iekļauta UCI kalendārā, līdz ar to tās šogad būs Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Pateicoties pērnā gada kvalitatīvajai Jūrmalas MTB starptautiskā maratona organizēšanai, šogad Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība ir piešķīrusi augstāku starptautisko kategoriju 81 km distancei – XCMS.

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā var pieteikties trīs distancēs – 81 km sporta, 47 km tautas vai bērnu distancē.

Dalībai SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā iespējams pieteikties, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā www.maratoni.lv, City Fitness sporta klubos vai veikalu tīkla Fans veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!