Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē šodien savā laukumā spēkojas ar Nīderlandes valstsvienību.

D apakšgrupas mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Zīmīgi, ka pirmdien Latvijas izlasei savu treniņu pirms gaidāmās spēles nācās pārcelt uz Olimpisko sportu centru (OSC), jo "Arēnā Rīga" bija slidena grīda.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. Savukārt Nīderlande pirmajā mačā ar 84:90 viesos piekāpās Rumānijai, bet pēc tam ar 89:107 savā laukumā atzina Bosnijas un Hercegovinas izlases pārākumu.

Vēl šajā grupā cīnās arī Gruzijas valstsvienība, kas šodien izbraukumā tiksies ar Bosniju un Hercegovinu.

Pašlaik D apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs ir Bosnijai un Hercegovinai, viens panākums divos mačos ir Rumānijai, Gruzija uzvarējusi savā vienīgajā līdz šim aizvadītajā cīņā, bet Nīderlande un Latvija cīnās bez panākumiem attiecīgi divās un vienā spēlē.

Pirmā apļa turpinājumā Latvijas izlase piektdien izbraukumā tiksies ar Gruziju, bet 27.augustā savā laukumā spēkosies ar Rumāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Kā ziņots, no sākotnējā Latvijas izlases kandidātu pulka jau pašā treniņnometnes sākumā jūnijā atbira Jānis Blūms un Mareks Jurevičus, kuri izlēma šovasar izlasē nespēlēt, kā arī Žanis Peiners, kurš guva savainojumu, un ar meningītu sasirgušais Armands Šķēle. Vēlāk laika gaitā no izlases tika atbrīvots Pāvels Pastušeņa un Oto Ošenieks.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Sākot treniņus, Latvijas izlase pirmās divas spēles aizvadīja savā laukumā pret Kipru, izcīnot divas uzvaras. Pēc tam komanda piedalījās četru pārbaudes cīņu sērijā Serbijā, kad pa divām reizēm tika atzīts Melnkalnes un Serbijas vienību pārākums, savukārt pārbaudes spēļu turnīrā Polijā Latvijas izlase zaudēja mājinieku, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām.

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, pagājušā gada Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!