Foto: AFP/Scanpix

Latvijas virslīgas futbola čempionāta komandā "Liepājas metalurgs" arī nākamajā sezonā spēlēs pieredzējušais uzbrucējs Andrejs Prohorenkovs, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

2012.gada sezonā Prohorenkovs laukumā devās 15 mačos Latvijas virslīgas čempionātā, izceļoties ar vienu precīzu sitienu, turklāt sezonas otro pusi aizvadīja liepājnieku dublieru komandā.

Latvijas izlasē Prohorenkovs karjeras laikā aizvadīja 32 mačus, gūstot četrus vārtus.

Kā ziņots, tāpat "Liepājas metalurgs" komanda šķīrusies no tās ilggadējā lietuviešu pussarga Toma Tamošauska, bet papildinājusi rindas ar aizsargu Antonu Jemeļinu.

Pašlaik 29 gadus vecais Tamošausks Liepājas klubā spēlēja kopš 2006.gada, pēdējās sezonās pildot komandas kapteiņa pienākumus. Pussargs 2009.gadā vienības rindās kļuva par Latvijas čempionu.

Tamošausks nav piekritis piedāvājumam pagarināt līgumu, izvēloties karjeru turpināt Polijā.

Līdz šim Tamošausks Lietuvas izlases rindās aizvadījis 18 spēles, kurās guvis vienus vārtus.

Savukārt 28 gadus vecais Jemeļins "Liepājas metalurgā" atgriezies pēc vienas sezonas pavadīšanas JPFS/FK "Spartaks" komandā. Pirms tam viņš Liepājas klubu pārstāvēja kopš 2004.gada.

Jemeļins līdz šim aizvadījis vienu spēli Latvijas izasē.

Komandu tāpat papildinājis pagājušās sezonā "Jūrmalas" komandā spēlējušais aizsargs Inguss Šlampe, bet līgumi pagarināti ar vārtsargu Raivo Varažinski, aizsargu Dzintaru Zirni, kā arī pussargiem Jurģi Kalnu un Genādiju Soloņicinu.

Jaunus līgumus parakstījuši arī Dmitrijs Hmizs, Pāvels Doroševs, Valērijs Afanasjevs un Vugars Askerovs.

Aizvadītajā sezonā "Liepājas metalurgs" ar 70 punktiem 36 spēlēs kopvērtējumā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Ārpus kopvērtējuma pirmā trijnieka liepājnieki palika pirmoreiz kopš 1998.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!