Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/ Ruslans Sorokins sestdien piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā un izstājās no turpmākām cīņām.

Izslēgšanas turnīra pirmajā mačā Samoilovs/ Sorokins tikai pašā mača izskaņā izrādīja sīvāku pretestību un ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja Eiropas čempioniem, vāciešiem Jūliusam Brinkam/ Jonasam Rekermanam.

Tādējādi Latvijas duets ierindojās dalītā devītā vietā. Samoilovs pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē, spēlējot pārī ar Mārtiņu Pļaviņu, arī ieņēma dalītu devīto vietu, bet Sorokinam šī bija debija olimpiskajās spēlēs.


Pirmajā setā sākumā ritēja līdzīga cīņa, bet pārsvarā punktus komandas guva pēc pretinieku kļūdām, nevis pēc veiksmīgiem uzbrukumiem. Pirmie spēli sakārtoja Eiropas čempioni vācieši, kuri veica izšķirošo izrāvienu un no 5:5 panāca 11:5 savā labā.

Seta izskaņā vienā no epizodēm tiesnesis strīdīgā situācijā punktu iedeva Vācijas sportistiem, kas vēl vairāk satrieca Samoilovu/ Sorokinu – pirmais sets zaudēts bez ierunām ar 12:21.

Otrais sets sākotnēji atgādināja pirmo setu. Samoilovam/ Sorokinam nevedās spēle un Vācijas duets panāca 10:5. Pēc pārtraukuma Samoilovs un Sorokins pāris reizes veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, taču pašu pieļautās kļūdas neļāva saasināt spēli. Pēc 10:13 seko atkal kritums un 11:17. Turpinājumā Sorokins un Samoilovs pāris epizodēs nospēlēja emocionāli, cerot tādējādi salauzt spēles gaitu. Pie 16:20 vienu mačbumbu Latvijas komanda atguva, bet otro iespēju vācieši izmantoja – Samoilovam/ Sorokinam zaudējums ar 0-2 (12:21, 17:21).

Tādējādi Londonas olimpiskajās spēlēs Samoilovs/ Sorokins četros mačos izcīnīja divas uzvaras. Pirmajā mačā Latvijas sportisti ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Fijaleku/ Prudelu, tad ar 2-0 (21:13, 21:10) uzvarēja DĀR sportistus Goldšmitu/ Čiju, bet apakšgrupas pēdējā spēlē ar 0-2 (10:21, 16:21) zaudēja amerikāņiem Gibam/ Rozentālam.

Atgādinām, ka otrs Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Šmēdiņš ir iekļuvuši ceturtdaļfinālā un nākamo maču aizvadīs pirmdien. Savus pretiniekus Pļaviņš/ Šmēdiņš uzzinās sestdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!