Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules čempionāta E grupas pēdējās kārtas spēlē pirmdien Somijas izlase, pateicoties vārtsarga Tēmu Lasilas izcilajam sniegumam, ar 3:2 (0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles "bullīšos" pieveica Krievijas valstsvienību.

Somija līdz ar to E grupas noslēguma kopvērtējumā ieņems otro vai trešo vietu un atkarībā no pēdējo spēļu iznākumiem ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, Zviedriju vai Norvēģiju. Savukārt Krievija E grupā palika ceturtā un tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu vai Zviedriju.

Mača piektajā minūtē ar 11 sekunžu intervālu Krievijas hokejisti Nikolajs Kuļomins un Iļja Ņikuļins pārspēja somu vārtsargu Petri Vehanenu, kura vietā tajā brīdī vārtos stājās Lasila.

Tieši Lasila kļuva par mača galveno varoni, turpinājumā atvairot visus Krievijas hokejistu metienus.

Otrajā periodā Miko Koivu un Janne Niskala izlīdzināja rezultātu, bet pēdējā periodā un papildlaikā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvarētāju nācās noteikt "bullīšos". Iļjas Kovaļčuka un Aleksejs Morozova metienus atvairīja Lasila, bet somiem precīzi bija Jarko Imonens un Koivu, nodrošinot Somijai uzvaru.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='krievija'; $t2='somija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!