Foto: AFP/Scanpix
Par fanu sarīkotajām nekārtībām Eiropas čempionāta finālturnīra spēles laikā ar naudas sodu pirmdien tika sodīta Vācijas Futbola federācija (DFB).

DFB sodu izpelnījusies par līdzjutēju rīcību Vācijas izlases B apakšgrupas pēdējās, trešās, kārtas mačā pret Dānijas valstsvienību. Šajā cīņā vācieši izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1.

Vācijas puse par pirotehnikas izmantošanu, aizskarošu saukļu skandēšanu un nepiedienīgu plakātu izkāršanu tribīnēs sodīta ar 25 000 eiro (17 000 latu) lielu sodu.

Kā ziņots, iepriekš Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piesprieda DFB 10 000 eiro (7028 latu) soda naudu par to, ka Vācijas izlases līdzjutēji Eiropas čempionāta pirmajā mačā pret Portugāli laukumā meta signālraķetes.

Vācijas valstsvienība jau ir sasniegusi turnīra pusfinālu, kurā ceturtdien spēkosies ar Itāliju.

Jau vēstīts, ka iepriekš par līdzīgiem savu līdzjutēju pārkāpumiem Eiropas čempionāta laikā sodītas tika arī Krievijas Futbola federācija (RFS), Polijas Futbola federācija (PZPN) un Horvātijas Futbola federācija.

Horvātijas Futbola federācija tika sodīta ar 80 000 eiro (56 000 latu) lielu sodu, RFS saņēma 30 000 eiro (21 000 latu) lielu sodu, bet PZPN - 4000 eiro (2811 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!