Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis sastāvu, kas Klaipēdā piedalīsies pārbaudes spēlēs ar Lietuvas studentu izlasi (2.augustā plkst.21) un Slovēnijas komandu (3.augustā plkst.20:30).

Mikrotraumu dēļ mājās paliek Jānis Strēlnieks, Akselis Vairogs un Andrejs Šeļakovs, rehabilitācijas process turpinās Dāvim Bertānam.

Pirmdien pēc rīta nodarbības valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņoja, ka treniņus neturpinās Artūrs Bricis. "Jaunajam spēlētājam tā bija laba pieredze, kas, ceru, motivēs viņu turpmākajai karjerai," treneris uzsvēra, ka U20 izlases sastāvā Eiropas čempionātā labi nospēlējušais uzbrūkošais aizsargs darba iesaistīts tālākas nākotnes vārdā. Tagad ierindā paliek vīri, kuri reāli varēs palīdzēt komandai jau šogad.

Kā informē Latvijas Basketbola savienība, pēc vairākām nepatīkamām ziņām spēlētāju veselības sakarā, pirmdiena nāca ar labu vēsti - Andreja Šeļakovs cirkšņa savainojums neesot tik nopietns, kā sākotnēji licies. Uz Klaipēdu centra spēlētājs nebrauks, taču jau ceturtdien varēšot atsākt trenēties teju vai ar pilnu slodzi. Jānis Strēlnieks piektdienas vakarā savainojis potīti un dažas dienas nepieciešams mierīgāks režīms. Mikrotraumā iedzīvojies arī Akselis Vairogs, kurš tāpat būšot gatavs atsākt darbu pēc atgriešanās no Klaipēdas.

"Pretiniekus nepētīsim, koncentrēsimies paši uz savu spēli," Bagatskis atgādina, ka pārbaudes mačos rezultātam nav izšķirošas nozīmes. Pēc smagajiem treniņiem Valmierā komanda iedzīta "bedrē", tāpēc nekāda svaiguma nebūs. Jo interesantāk būšot paskatīties, kā kurš spēlētājs darbojas uz noguruma fona.

Spēlēs Klaipēdā piedalīsies 12 spēlētāji: aizsargi Jānis Blūms, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, uzbrucēji Rihards Kuksiks, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Ivars Timermanis, Artūrs Bērziņš un Pāvels Veselovs, centri Mārtiņš Meiers un Lauris Blaus. Četriem no viņiem - Bērziņam, Mejerim, Blauam un Meieram - tā būs debija valstsvienībā.

2.augustā jaunajā Klaipēdas hallē Latvijas valstsvienība tiksies ar Lietuvas studentu izlasi, kas gatavojas augusta vidū paredzētajai Universiādei. Lietuvas komandā iekļauti jaunie spēlētāji no LKL klubiem. Spēli translēs TV6.

3.augustā paredzēta spēle ar Slovēnijas izlasi, kas Klaipēdā labākajā sastāvā gatavojas Eiropas čempionātam (slovēņi turnīru sāks tieši šajā pilsētā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!