Foto: AFP/Scanpix
Sestdien kļuva zināms Latvijas pludmales volejbola duetu pirmo trīs maču kalendārs gaidāmajās Londonas olimpiskajās spēlēs.

Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri Londonas olimpiskajās spēlēs būs izlikti ar 16.numuru, D apakšgrupas pirmo cīņu aizvadīs jau turnīra pirmajā dienā 28.jūlijā, kad plkst.13 pēc Latvijas laika tiksies ar poļiem Gregoršu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs. Otrā cīņa latviešiem paredzēta 30.jūlijā plkst.14, kad pretiniekos būs ar 21.numuru izliktie Grants Goldšmids/Frīdoms Čiva no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR).

Savukārt D grupas pēdējo cīņu Samoilovs/Sorokins aizvadīs 1.augustā plkst.18.30, kad spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas Olimpiādē būs izlikti ar 17.numuru un E apakšgrupas pirmās kārtas cīņā 29.jūlijā plkst.17.30 samēros spēkus ar vāciešiem Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs. Otro maču Latvijas duets aizvadīs 31.jūlijā plkst.16.30, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš 2.augustā plkst.11 tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri Londonā būs izlikti ar 17.numuru.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies no 28.jūlija līdz pat 9.augustam.

Kā zināms, Pļaviņš izvēlēts par Latvijas karognesēju Olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!