Foto: F64
Oļegs Znaroks pēc pasaules čempionāta Slovākijā vēl domās vai turpināt darbu ar Latvijas izlasi, jo viņam ir apnicis komandu vākt kopā ar gabaliņiem.

Jau ziņots, ka turnīru par palikšanu augstākajā divīzijā Latvija sāka ar kaunpilnu zaudējumu, ar 2:5 piekāpjoties Slovēnijai.


Viņš apstiprināja jau iepriekš Krievijas medijiem teikto, ka apsver iespēju darbu ar izlasi beigt. "Es domāšu par to, jo apnicis komandu katru gadu vākt par gabaliņam. Naudu es šajā darbā nesaņemu, strādāju uz entuziasma pamatiem. No 18 gadiem es dzīvoju Rīgā, varbūt tas kādam šķitīs smieklīgi, taču es sevi uzskatu par patriotu. Man šī komanda nav vienaldzīga, daudzus puišus esmu audzinājis no bērnības. Viņi man ir tuvi, es par viņiem pārdzīvoju un man viņu ir žēl," Znaroks uzskaitīja iemeslus, kāpēc viņš varētu palikt.

1996. gadā Znaroks būdams spēlētājs guva izšķirošos vārtus, kas Latvijas izlasei ļāva iekļūt elites grupā, bet tagad viņa vadībā komanda no turienes var izkrist. "Izredzes ir mazas, bet tomēr tās ir. Es šo komandu savulaik ievedu grupā, nedod Dievs es to izvedīšu. Taču ne jau mēs ar Hari[Vītoliņu], vai Sanču[Ozoliņu] iesim laukumā. Arī viņi ļoti pārdzīvo," piebilda Znaroks.

Tāpat viņš norādīja, ka varētu vēlēties lielāku atbalstu no valsts vadības puses, jo piemēram, trešdien, kad bija Latvijas neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena, komanda nav saņēmusi apsveikumu. "Vakar valstij bija neatkarības diena, taču neesmu redzējis nevienu telegrammu, nevienu apsveikumu. Tas sarūgtina, puišus, jo īpaši, jo es sevi neskaitu. Kaut kādai interesei par komandu, kas 15 gadus iepriecina un pacēla valsti, vajadzētu būt," prātoja Znaroks.

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!