Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" atvainojies par saviem mārketinga e-pastiem, kuros skrējēji tika apsveikti ar "izdzīvošanu" šī gada Bostonas maratonā.

Dienu pēc Bostonas maratona otrdien izsūtītajos e-pastos bija lasāms: "Apsveicam, tu izdzīvoji Bostonas maratonā!"

Sociālo mediju lietotāji kompānijai ātri atgādināja par īstajiem izdzīvojušajiem pēc bumbu sprādzieniem 2013. gada sacensību finišā, kad tika nogalināti trīs cilvēki, bet vairāk nekā 260 ievainoti.

Saprotot savu kļūdu, kompānija atvainojās, sakot, ka tai ir "neizsakāmi žēl" par "neiecietīgo" teikumu par pirmdienas sacīksti. Šogad Bostonas maratonā piedalījās vismaz divi cilvēki, kuri iekļuva 2013. gada sprādziena epicentrā.

Sacensības Bostonā ir pasaules senākais maratons. 2013. gadā divos sprādzienos pie finiša līnijas tika nogalinātas divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika. Spridzināšanas galvenajam organizētājam Džoharam Carnajevam, kurš ir čečenu imigrants, tika piespriests nāvessods.

Uzbrukums Bostonas maratonam bija nopietnākais terora akts, kas ASV teritorijā tika pastrādāts kopš 2001. gada 11. septembra, kad islāmistu teroristi uzbruka Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņiem un Pentagona ēkai Vašingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!