Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas kluba Birmingemas "Aston Villa" uzlecošā zvaigzne Džeks Grīlišs saņēmis kritiku no vienības galvenā trenera Tima Šervuda par dislāpekļa oksīda jeb smieklu gāzes lietošanu.

Patlaban 19 gadus vecā uzbrūkošā pussarga fotoattēls, kurā redzams, kā viņš ieelpo smieklu gāzi, ceturtdien tika publicēts uz britu laikraksta "Sun Sport" vāka. Tiek ziņots, ka fotogrāfijas uzņemtas aptuveni pirms gada.

Lai gan smieklu gāze Lielbritānijā nav aizliegta ar likumu, tomēr tā var radīt veselībai bīstamas blakusparādības.

Grīlišs nav pirmais premjerlīgas futbolists, kura smieklu gāzes ieelpošana tikusi publiskota.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā spēles laikā tabloīds "The Sun" publicēja videoklipu, kurā talantīgais "Liverpool" un Anglijas izlases uzbrucējs Rahīms Stērlings redzams, lietojot smieklu gāzi. Tāpat atklātībā bija nonākuši arī attēli ar Vestbromvičas "Albion" futbolista Saido Beraino apreibināšanos.

Kā ceturtdien medijiem pauda "Aston Villa" vienības galvenais treneris Tims Šervuds, viņš ir ļoti neapmierināts ar šo situāciju.

"Šorīt runāju ar Grīlišu. Izskaidroju, ka viņa uzvedība nevar tikt atbalstīta no kluba puses un ka tas netiks piedots. Tomēr, kā jau pagājušajā nedēļā teicu arī par Stērlingu, viņš ir jauns puisis. Fotogrāfiju uzņemšanas brīdī viņš bija vēl jaunāks," bilda Šervuds.

Tomēr "Aston Villa" treneris atzina, ka vecumam nav nozīmes un Grīlišs tagad par visu atbild kā jau profesionāls futbolists.

"Viņam jāatzīst, ka tas vairs neatkārtosies. Man viņš apliecināja, ka vairāk tā nedarīs," teica Šervuds, kurš Grīlišam paredz spožu nākotni.

Tāpat treneris atklāja, ka nav sodījis futbolistu, kurš būs vienības sastāvā nākamajā premjerlīgas spēlē, kurā sestdien "Aston Villa" izbraukumā spēkosies ar Mančestras "City".

"Domāju, ka viņš ir fantastisks talants, kurš gatavs arī strādāt. Grīlišs būs nozīmīgs spēlētājs Birmingemas vienībai," stāstīja Šervuds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!