Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē pret "Himki" sarīkoja atbalsta akciju, laukumā dodoties ar krekliņiem ar uzrakstu "Es neesmu debils".

Februāra sākumā, komentējot ULEB Eirolīgas spēli starp "Olympiacos" un Maskavas CSKA, pazīstamais televīzijas žurnālists Vladimirs Gomeļskis vienā no epizodēm par debilo nosauca krievu basketbolistu, bijušo "Ņižņij Novgorod" spēlētāju Pāvelu Korobkovu. Bagatska vadītie spēlētāji to uztvēra kā apvainojumu visiem sportistiem, tāpēc mačā uz krekliem stūrītī bija uzraksts "Es neesmu debils".

"Tādējādi mēs pieprasām žurnālistus cienīt sportistus. Tāpat paužam atbalstu savam draugam un bijušajam komandas biedram Pāvelam Korobkovam, kuru tiešajā translācijā apvainoja Vladimirs Gomeļskis," teikts komandas paziņojumā.

Gomeļskis pēc notikušā esot atvainojies basketbolistam, tomēr savus vārdus atpakaļ neņemšot, vēsta Krievijas masu mediji. "Es atvainojos vel pirms spēles ar Milānas "EA7 Emporio Armani" [13.februārī]. Viņam nepieciešams atbalsts, viņam ir grūti, psiholoģiski. Malači, ka paudāt atbalstu viņam. Vai es to nožēloju? Nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!