Foto: DELFI
Sestdien, 6.septembrī, notiks biedrības "Riga Basket" organizēta "Sirma" labdarības basketbola zvaigžņu spēle ar mērķi vākt līdzekļus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai (BKUS), kas tiks novirzīti Bērnu slimnīcas ārkārtas gadījumu fondam.

Tajā piedalīsies Latvijā zināmas personas, tostarp basketbolisti Kaspars Kambala, Jānis Blūms, hokejists Oskars Bārtulis un māsas Elīza un Maija Tīrumas, kas vadīs abas komandas, informē rīkotāji.

Labdarības pasākuma ietvaros notiks gan basketbola zvaigžņu spēle, gan arī dažādas interesantas un sportiskas aktivitātes ar basketbola elementiem ne tikai lielajiem apmeklētājiem, bet arī mazajiem.

"Visi vēlas, lai viņu un apkārtējie bērni būtu veseli, tomēr ir reizes, kad mazie ķipari dažādu iemeslu dēļ nokļūst slimnīcās, tostarp ar smagu veselības stāvokli, kad tiem ir nepieciešama īpaša ārstēšana. Ārstēšanās gaitā nereti rodas saasinājumi vai ārkārtas situācijas, kurās jāreaģē ļoti operatīvi, nodrošinot bērnam iespēju saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību ārpus Latvijas. Ierasts, ka šādos gadījumos bērna ārstniecības procesu apmaksā valsts, savukārt Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un vecāka, kā arī atsevišķos gadījumos donora transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā. Arī mēs ar šo labdarības akciju vēlamies palīdzēt un ziedot līdzekļus BKUS Bērnu slimnīcas fondam, lai palīdzētu glābt bērnu dzīvības un uzlabotu bērnu un viņu vecāku slimnīcā pavadīto laiku. Tāpēc aicinām visus, kam nav vienaldzīga bērnu veselība un kas vēlas pavadīt labi laiku, sestdien piedalīties šajā pasākumā, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu tiem, kam to vajag visvairāk," sacīja biedrības "Riga Basket" valdes loceklis Jānis Kundziņš.

"Sirma" labdarības pasākumā bez iepriekš minētajiem dalībniekiem piedalīsies arī basketbolists Jānis Timma, hokejists Ralfs Freibergs, mūziķi Ozols un Gačo, kā arī sporta komentētājs Edgars Buļs, sociālo mediju speciālists Artūrs Mednis, politiķis Ilmārs Latkovskis, aktieris Artūrs Putniņš, Intars Rešetins, autosportists Haralds Šlēgelmilhs u.c.

Pasākumu organizē biedrība "Riga Basket", kas nodarbojas ar basketbola attīstības veicināšanu un popularizēšanu. Labdarības pasākums notiks Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā, un tā sākums paredzēts plkst. 14:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!