Foto: F64

Vācu tenisa leģenda Boriss Bekers nezina, kur atrodas piecas no sešām karjeras laikā viņa izcīnītajām "Grand Slam" turnīru uzvarētāja balvām.

Vienīgā balva no uzvarētajiem "Grand Slam" turnīriem, ko 50 gadus vecajam Bekeram izdevies nosargāt, ir par uzvaru 1989.gada ASV atklātajā čempionātā.

ATP turnīros Bekers 49 reizes triumfēja vienspēlēs. Astoņas balvas, ieskaitot piecas no "Grand Slam" turnīriem, ir pazudušas.

2017.gadā Londonas tiesa Bekeru atzina par bankrotējušu, jo kopš 2015.gada oktobra viņš nespēja atmaksāt parādu kādai privātai bankai.

Laikraksts "Bild" ziņo, ka Bekers vēlas atgūt 1985., 1986. un 1989.gadā Vimbldonā izcīnītās balvas, kuras varētu pārdot par vairāk nekā miljonu eiro un atmaksāt parādus.

Bekers Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja arī 1991. un 1996.gadā un arī šīs trofejas ir pazudušas.

Londonā bāzētie maksātnespējas administratori "Smith & Williamson" paziņojuši, ka Bekers domā, ka pazudušās balvas aizturējušas organizatori, piemēram, Vācijas Tenisa federācija vai Vimbldonas tenisa klubs.

Paziņojumā teikts, ka vairākas Bekera iegūtās balvas pazudušas, bet vairākas organizācijas kā Vimbldonas turnīra rīkotāji, Vācijas, ASV un Austrālijas Tenisa federācijas, kā arī Tenisa slavas zāle nedomā, ka tās būtu to rīcībā.

Bekers 17 gadu vecumā 1985.gadā kļuva par visu laiku jaunāko Vimbldonas turnīra uzvarētāju. Prēmijās kopumā viņš nopelnīja savulaik ievērojamu summu 25 miljonus ASV dolāru un 2003.gadā tika uzņemts Starptautiskajā Tenisa slavas zālē.

"Smith & Williamson" pārstāvis Marks Fords aģentūrai AFP sacīja, ka organizācija veic izmeklēšanu Vācijā, Šveicē, Spānijā, Gērnsijā, ASV un Austrālijā, lai atrastu pazudušās lietas. "Esam runājuši ar gandrīz 20 bijušajiem Bekera padomniekiem un rakstījuši vairāk nekā ducim banku. Vēl daudz darāmā."

Bekers apgalvo, ka vienu no savām balvām uzdāvinājis mātei. "Ja viņš to uzdāvinājis, tas jānoskaidro diskusijās un izmeklēšanā, kas izskatās ir liela problēma, jo nav rakstiska apstiprinājuma," izteicies Fords.

Fords pastāv uz to, lai visas balvas, medaļas un vērtslietas tiktu nodotas viņam un tādejādi kreditoriem būtu iespējams daļu naudas.

No 2014. līdz 2016.gadam Bekers bija kādreizējās pasaules pirmās raketes Novaka Džokoviča treneris. Šajā laikā serbs uzvarēja sešos "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!