Otrdien, 7. jūlijā, Grīziņkalnā norisināsies pasaulē aktuālākais basketbola "slam dunk" konkurss "Sprite Kings of Air", kurā piedalīsies astoņi spēcīgākie basketbola "dankeri" no ASV, Kanādas, Polijas, Ukrainas un Latvijas. Pirmo reizi Rīgā uzstāsies basketbola triku meistari "Lords of Gravity", kuri nesen "uzspridzināja" sociālos tīklus visā pasaulē, informē rīkotāji.

"Sprite Kings of Air" Rīgā notiks trešo reizi, taču šis būs īpašs notikums, jo vienviet tiksies visu pasaules vadošo konkursu uzvarētāji. Šis pasākums starp Ņujorku, Parīzi un Maskavu iezīmēs arī Rīgu un Grīziņkalnu kā ielu basketbola meku ar spēcīgām tradīcijām, augstu kvalitāti un spēcīgu iknedēļas "Ghetto Basket" turnīru.

Par "Sprite Kings of Air" čempiona titulu cīnīsies:
- Džastins "Jus Fly" Dārlingtons (Kanāda) – divkārtējs Grīziņkalna un neskaitāmu pasaules labāko danku konkursu čempions;
- Rafāls "Lipek" Lipinskis (Polija) – "Quai 54" un "Baku 2015 Eiropas spēļu" uzvarētājs;
- Dmitrijs "Smoove" Krivenko (Ukraina) – vairākkārtējs Ukrainas čempions;
- Brendons "Werm" Lakjū (ASV) – viens no pasaules labākajiem dankeriem, kurš danko no vienas kājas;
- Džordans "Mission Impossible" Kilganons (Kanāda) - pasaules sensācija un skorpiona danka īpašnieks;
- Ilja "Kroha" Kroška (Ukraina) – "Moscow Open 2014" uzvarētājs;
- Porters "What's Gravity?" Meiberijs (ASV) – īsākais (1,65m) profesionālais dankeris pasaulē;
- Kristaps Dārgais (Latvija) – "Moscow Open 2013" čempions un Latvijas titulētākais dankeris, kurš ir izsalcis uzvarēt tieši mājās.

Dalībniekus vērtēs viens no labākajiem latviešu basketbolistem Kristaps Valters, Latvijas čempionu "VEF Rīga" bijušais treneris Nikolajs Mazurs un "Ghetto Basket" patrons Andris Biedriņš.

"Pagājušogad Rīgā notika otrs labākais "Slam Dunk" konkurss pasaulē, jo labākais notiks šogad. Šis ir unikāls konkurss, jo citviet danki ir kā papildu aktivitāte starp basketbola turnīriem, taču Grīziņkalnā visa uzmanība ir veltīta "dankeriem", kuri var sajusties kā zvaigznes. Danku konkurss Grīziņkalnā notiks sesto gadu. Cīņa par "Sprite Kings of Air" čempiona titulu būs spraiga, jo visi dalībnieki ir augstā līmenī un pat mazākā kļūda var attālināt no uzvaras", teic konkursa producents Renārs Zeltiņš.

Pasākuma viesus klātienē un tiešraidē izklaidēs "Ghetto Games" līderi Raimonds Elbakjans un Renārs Zeltiņš. Jau no 18:00 būs vērojami un baudāmi labākie konkursi un šovi no DJ Get Dizzy, bundziniekiem Edgara Viļuma (grupa "Triānas Parks") un Mārtiņa Opmaņa un "Ghetto" karsējmeitenēm. Vakara aizraujošāko priekšnesumu piedāvās ielu basketbola un batutu meistari "Lords of Gravity" no Ungārijas. "Ghetto Games" labākās tradīcijās neļaus iztikt bez īpašiem pārsteigumiem un pozitīvām emocijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!