Foto: EPA/Scanpix/LETA

Astoņkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā Useins Bolts turpina realizēt savu sapni par futbolu — tagad viņš uzsācis treniņus kopā ar Norvēģijas augstākās līgas kluba "Stromsgodset" futbolistiem, ziņo ārzemju mediji.

Paredzēts, ka 31 gadus vecais jamaikiešu sprinteris šonedēļ piedalīsies kluba treniņspēlē pret Norvēģijas junioru izlasi. Boltam uz muguras būs numurs "9.58", kas ir viņa pasaules rekords 100 m sprintā.

"Viņš ir labs futbolists, citēdi netrenētos kopā ar mums," apgalvo "Stromsgodset" direktors un bijušais Šefīldas "United" uzbrucējs Josteins Flo. Kluba spēlētājiem slavenā vieglatlēta pievienošanās gan esot bijis pārsteigums. "Mēs viņiem teicām, ka mums pievienosies viens sasodīti ātrs spēlētājs, kurš grib sevi pārbaudīt. Tad atvērās durvis un ienāca Bolts. Puiši nespēja noticēt, ka tā ir īstenība," norvēģu direktoru citē BBC. "Viņa klātbūtne nenoliedzami iedvesmos mūsu spēlētājus, trenerus un visu klubu. Bolts ir viens no visu laiku dižākajiem sportistiem un mēs katrs no viņa varam kaut ko mācīties."

Kā ziņojām, Bolts šogad jau aizvadīja futbola treniņus kopā ar Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes "Borussia" spēlētājiem, kā arī Dienvidāfrikas komandā "Sundowns".

10. jūnijā Bolts piedalīsies UNICEF labdarības futbola spēlē slavenajā "Old Trafford" stadionā Mančestrā. Šajā mačā profesionāli futbolisti sacentīsies ar citu sporta veidu zvaigžņu izlasi, kuras kapteinis būs tieši Bolts. "Varbūt kāds klubs mani ievēros un nolems dot man iespēju," saka jamaikiešu vieglatlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!